1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MSB’den PKK Operasyonunda 17 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

MSB’den PKK Operasyonunda 17 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı tarafından terörle mücadele hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Bakanlık, Suriye’nin kuzeyinde bulunan Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Münbiç bölgelerinde 17 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahramanca mücadelesine vurgu yapılarak, belirlenen 17 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Ayrıca terörün kaynağında yok edilmesi için öngörülemez, alışılmadık, hızlı ve devamlı operasyonların süreceği belirtildi.

TUSAŞ’a yapılan terör saldırısının ardından Türk Hava Kuvvetleri ve MİT tarafından düzenlenen hava harekatlarıyla PKK’nın barınakları, sığınakları, cephaneleri ve üsleri milli mühimmatlar tarafından vuruldu. Çarşamba günü TUSAŞ’a yapılan saldırı sonrasında Irak ve Suriye’nin kuzeyine hava harekatı düzenlendi. Türk Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda toplamda 47 hedef vuruldu.

MİT de Suriye’nin kuzeyinde SİHA ve İHA sistemleri ile hava operasyonları düzenledi. MİT’in operasyonları sonucunda PKK’nın Suriye kolu YPG’ye ait 120 hedef vuruldu. Yerli ve milli üretim mühimmatlar kullanılarak gerçekleştirilen hava operasyonlarında çeşitli bombalar ve güdümlü kitler kullanıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MSB’den PKK Operasyonunda 17 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin