1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Şanlıurfa’da Şenyaşar Ailesi İle Yıldız Ailesi Arasında Barış Görüşmeleri Başladı

Şanlıurfa’da Şenyaşar Ailesi İle Yıldız Ailesi Arasında Barış Görüşmeleri Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suruç ilçesinde 2018 yılında yaşanan olay, dönemin AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında korumalarının ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait dükkanda gerçekleştirdiği saldırıyla başladı. Bu saldırı sonucunda Şenyaşar ailesinden 3 kişi ve Yıldız ailesinden 1 kişi hayatını kaybetti. Geçtiğimiz hafta görülen duruşmada, Fadıl Şenyaşar ve İbrahim Halil Yıldız’ın ailesinden bazı kişiler tahliye edildi.

Tahliyelerin ardından, Pazar günü AKP’li TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, AKP Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Suruç’a giderek iki aileyi barıştırmak için görüşmeler yaptılar.

6 yıldır devam eden husumeti sonlandırmak amacıyla düzenlenen barış yemeği, yarın Şanlıurfa’da gerçekleşecek. Yemeğe Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Bekir Bozdağ, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Şanlıurfa milletvekilleri de katılacak.

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, barışa öncülük eden siyasilere teşekkürlerini ileterek sürecin başladığını belirtti. Şenyaşar Ailesi olarak, barış sürecine katkı sağlayan Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk’e özel bir teşekkürde bulundu ve medyada yer alan farklı açıklamaları dikkate alınmaması konusunda uyarıda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şanlıurfa’da Şenyaşar Ailesi İle Yıldız Ailesi Arasında Barış Görüşmeleri Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin