1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEM Parti Milletvekili İbrahim Akın’dan Öcalan açıklaması: Bahçeli’nin adımı ne ifade ediyor?

DEM Parti Milletvekili İbrahim Akın’dan Öcalan açıklaması: Bahçeli’nin adımı ne ifade ediyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, son açıklamalarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Öcalan çağrısı”nı “değerli bir adım” olarak nitelendirirken yeni bir çözüm sürecinin henüz kendileri açısından olmadığını belirtti. Akın, Kürt sorununun sadece Kürtleri değil, Türkleri de ilgilendirdiğini vurgulayarak bu konuda tüm Türkiye halklarının muhatap olması gerektiğini ifade etti. TBMM’de oluşturulan heyetin süreci organize etmesi gerektiğini söyleyen Akın, Bahçeli’nin tokalaşmasını önemli bir jest olarak gördüğünü ancak adımın çerçevesinin net olmadığını belirtti.

Akın, DEM Parti olarak her zaman toplumsal sorunlara müzakere ve tartışma ile yaklaştıklarını, çözümün herkesin yararına olması gerektiğini söyledi. Silahların bırakılması ve müzakerenin taraflar arasında gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Akın, önemli olanın çözümün kalıcı ve adil olması olduğunu vurguladı.

Akın, Kürt sorununun sadece Kürtlerin değil, tüm Türkiye halklarının sorunu olduğunu ifade ederken, çözüm sürecinde tüm siyasi aktörlerin ve toplumun katılımı gerektiğini savundu. Sorunun yasama faaliyetleri ile ilgili muhatabı olarak DEM Parti’nin ön plana çıktığını belirten Akın, Kürt sorununun çözümünde transparan bir sürecin işletilmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli’nin hamlesini yeni bir dönem olarak nitelendiren Akın, tüm tarafların dahil olduğu şeffaf bir sürecin işletilmesi gerektiğini ve barışın acil olduğunu belirtti. Barışın herkes için önemli olduğunu ve demokrasiden yana olan güçlerin inisiyatif alması gerektiğini vurgulayan Akın, barış için gerektiğinde DEM Parti olarak kendilerini feda etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Son olarak Akın, Türkiye’de demokratik bir zemin oluşturulması gerektiği ve her yurttaşın Meclis’te söz sahibi olması gerektiğini belirterek barış için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Milletvekili İbrahim Akın’dan Öcalan açıklaması: Bahçeli’nin adımı ne ifade ediyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin