1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan Çarpıcı Açıklama: “TUSAŞ Saldırısı Terörü Bitirme Kararlılığını Güçlendirir!”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan Çarpıcı Açıklama: “TUSAŞ Saldırısı Terörü Bitirme Kararlılığını Güçlendirir!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Öcalan’ çağrısının ardından ‘çözüm süreci’ tartışmaları alevlenirken Ankara TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısında 5 kişi şehit oldu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, terörü yönetenlerin ve kullananların Bahçeli’nin açıklamasından ve Cumhurbaşkanı’nın bunu tarihi fırsat olarak nitelemesinden korktuğunu belirtti. Terör saldırısının ‘tarihi fırsat penceresi’ni kapatmayacağını vurguladı.

Uçum, Türkiye’nin terörle mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini açıkladı. Terör eyleminin alçakça yapıldığını ve devletin kararlılığını güçlendireceğini belirtti. Toplumun terörle mücadele ve kardeşlik adımlarını destekleyeceğini vurguladı. Türkiye’nin terörle mücadelesinde Irak ve Suriye’deki tüm terör unsurlarını hedef aldığını, organik bütünlüğü koruduğunu da dile getirdi. Teröristlerin devlete teslim olması gerektiğini vurgulayan Uçum, terör örgütlerinin dağılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Terörle mücadelede küresel güçlerin rolünü de eleştiren Uçum, ABD’nin Kürtleri istismar ettiğini ve Türkiye’ye karşı terör unsurlarını kullandığını belirtti. Orta-Doğu’da Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit edecek hiçbir süreç ve yapıya müsaade edilmeyeceğini vurguladı. Türkiye’nin sınırlarını koruyacağını belirten Uçum, terör örgütlerinin hiçbir haklı meşruiyeti olmadığını ifade etti.

Bahçeli’nin Öcalan çağrısını değerlendiren Uçum, bu çağrının terörün sonlanması şartına bağlı olduğunu belirtti. Terörle mücadelede çözüm süreci ve müzakere olmadığının altını çizen Uçum, Türkiye’nin terörsüz ve şiddetsiz bir ülkeye ulaşma azminin önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin tarihi fırsatının kişisel hesaplara kurban edilmemesi gerektiğini belirten Uçum, yeni anayasa ile halkın haklarının daha ileri seviyeye taşınabileceğini ifade etti. Terörsüz ve şiddetsiz Türkiye’nin hedef olduğunu belirten Uçum, mevcut imkanlar kullanılarak bu hedefe ulaşabileceğimizi vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan Çarpıcı Açıklama: “TUSAŞ Saldırısı Terörü Bitirme Kararlılığını Güçlendirir!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin