1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: “Açın İmralı Kapılarını, Öcalan’ın Rol Alması Çözüm İçin Şart!”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: “Açın İmralı Kapılarını, Öcalan’ın Rol Alması Çözüm İçin Şart!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kürt meselesinin çözümü için Sayın Öcalan’ın rol üstlenmeye hazır olduğunu belirtti. Bakırhan, iktidara çağrıda bulunarak, Öcalan’ın düşüncelerinin halklarla ve Türkiye emekçileriyle buluşması gerektiğini söyledi. Bakırhan, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) TMOOB İnşaat Mühendisleri Odası’nda gerçekleşen 4. Olağan Genel Kongresine katıldı.

Kongrede, HDP eski Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın mesajları okundu. Bakırhan, yakın zamanda Demirtaş ve Yüksekdağ’ı cezaevinde ziyaret ettiklerini belirterek, selamlarını iletti. Bakırhan, dünyada ve ülkede yaşanan krizin altını çizerek, çatışma ve savaşların bu krizi örtmeye çalıştığını ifade etti. Türkiye’nin de kaos içinde olduğunu belirten Bakırhan, barış ve çözüm için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

AKP ve MHP Genel Başkanı ve yöneticilerinin Kürt sorununun çözülmesine yönelik çağrılar yaptığını ancak somut adımlar atılmadığını belirten Bakırhan, Kürt ve Türk halklarının birbirlerini sevme hakkına saygı duyulması gerektiğini ifade etti. Bakırhan, barış ve çözümün tesis edilmesi için tek yolun demokratik yollarla Kürt meselesinin çözülmesi olduğunu savundu.

Son olarak, Bakırhan, Öcalan’ın açılacak hukuki ve siyasi zeminde rol alacağını belirterek, iktidara Öcalan ile diyalog başlatma çağrısında bulundu. Bakırhan, çözüm için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ve barışın ancak mücadeleyle sağlanabileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: “Açın İmralı Kapılarını, Öcalan’ın Rol Alması Çözüm İçin Şart!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin