1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Başkanvekili ve CHP’li Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan Çarpıcı Çocuk İstismarı Verileri ve Çağrı: “Çocuğun Üstün Yararı İlkesi Hayata Geçmeli”

TBMM Başkanvekili ve CHP’li Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan Çarpıcı Çocuk İstismarı Verileri ve Çağrı: “Çocuğun Üstün Yararı İlkesi Hayata Geçmeli”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, IV. Çocuk Koruma Kongresi’nde yaptığı konuşmada, 2023 yılında en az 29 bin çocuğun istismara uğradığını ve bunların yüzde 83’ünün kız çocukları olduğunu belirtti. Ayrıca, 14 kız çocuğunun katledildiğini ve son 6 ayda 32 çocuğun intihar ettiğini aktardı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına 25 Ekim 2007’de Lanzarote’de imzalanan Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesi’nin 17’nci yılında Türkiye Barolar Birliği ve Sosyal Hizmet Federasyonu tarafından IV. Çocuk Koruma Kongresi düzenlendi. Biçer Karaca, kongrede “Politika, Yasama, Çocuk” konusunu ele aldı ve çocuklar için bütçe çağrısı yaptı.

Kongrede, çocuğa karşı şiddet ve istismarın önlenmesi için çocuk hakları temelli bir mekanizma ve anlayışın önemine vurgu yapan Biçer Karaca, TBMM’de 27’nci ve 28’inci dönemde çocuk ve istismarla ilgili kanun teklifleri, soru ve araştırma önergelerinin sayısını paylaştı.

Çocuk haklarının önemine dikkat çeken Biçer Karaca, çocukların taleplerinin ve sorunlarının ertelenmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çocukların haklarına saygı duyulması ve ihmal ile istismarın önlenmesinde yetişkinlerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanvekili ve CHP’li Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan Çarpıcı Çocuk İstismarı Verileri ve Çağrı: “Çocuğun Üstün Yararı İlkesi Hayata Geçmeli”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin