1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan TUSAŞ Saldırısı Açıklaması: “Teröristlerin Peşini Bırakmayacağız!”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan TUSAŞ Saldırısı Açıklaması: “Teröristlerin Peşini Bırakmayacağız!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’ın Ulus ilçesinde gerçekleşen AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresi’ne katılarak konuşma yaptı. Bakan Tunç, 23 Ekim Çarşamba günü Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş’ye yapılan terör saldırısında 5 vatandaşın şehit olduğunu ve 22 vatandaşın yaralandığını hatırlattı. Yaralılardan 6’sının halen hastanede tedavi gördüğünü, 16’sının ise taburcu edildiğini belirterek, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diledi.

Bakan Tunç, terör saldırısının ülkenin havacılık ve uzay sanayisindeki ilerlemesini hazmedemeyenlerin işi olduğunu vurgulayarak, saldırının milletin birliğine ve ülkenin huzuruna yapılmış bir saldırı olduğunu ifade etti. Teröre karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ve milletin birlik ve beraberliğini koruyacaklarını belirtti.

Saldırının tüm yönlerinin aydınlatılması amacıyla 8 savcının soruşturma için görevlendirildiğini aktaran Tunç, teröristlerin ve arkalarındaki destekçilerin adalete hesap vereceğini söyledi. Adli makamların terör örgütlerine taşeronluk yapanları da ortaya çıkaracaklarını ve ülkenin huzurunu bozmak isteyen şer güçlerle mücadelelerinin devam edeceğini dile getirdi.

Tunç, yeni anayasa çalışmalarından da bahsederek, demokratik bir anayasa hazırlığı içinde olduklarını ve her kesimin temel hak ve özgürlüklerini içeren bir metin üzerinde uzlaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Yeni anayasayla ülkenin demokratik hukuk devleti niteliğini güçlendirmeyi ve Türkiye’nin aydınlık bir geleceğe ulaşmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Darbeci ve vesayetçi zihniyetlere fırsat vermeyeceklerini ve milletin birlik ve beraberliğinin güçlenerek devam edeceğini vurguladı.

Son olarak Tunç, terörle mücadelede kararlılıkla ilerleyeceklerini ve ülkenin gelişimini engellemek isteyen her türlü şer gücüyle mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin ilerlemesini engelleyen her türlü engelin kaldırılacağını ve milletin huzurunu bozmaya çalışan tüm kötü niyetli gruplarla mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan TUSAŞ Saldırısı Açıklaması: “Teröristlerin Peşini Bırakmayacağız!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin