1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkan Yardımcısından AKP’ye Sert Eleştiri: 2025 Bütçesi AKP’nin Sonu mu Olacak?

CHP Genel Başkan Yardımcısından AKP’ye Sert Eleştiri: 2025 Bütçesi AKP’nin Sonu mu Olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, partisinin 2025 bütçesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Karabat, yaptığı sosyal medya paylaşımında, AKP’nin kontrolsüz harcamalar yapmaya devam ettiğini ve Türkiye’nin derin bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu belirtti.

2025 bütçesi öncesinde kamu kurumlarının vahim durumunu vurgulayan Karabat, AKP’nin devlet kurumlarını koltuk ve makam arabaları dağıtarak istihdam ofisine çevirdiğini iddia etti. Bu durumun kamuda kontrolsüz harcamalara yol açtığını söyleyen Karabat, Sayıştay’ın 445 kamu idaresini incelediğini belirtti.

Sayıştay raporlarına göre, 445 kamu idaresinden 6 tanesinin rapor yayınlamadığı, 58 idarenin mali tablolara yer vermediği ve 278 idarenin bütçe hedeflerine uygun açıklama yapmadığı tespit edildi. Öte yandan, 16 idarenin ise yalan bilgi verdiği ortaya çıktı.

Karabat, AKP’nin savurgan harcamalarını ortaya çıkarmak için 2025 bütçesinin önemli olduğunu belirterek, “2025, AKP’nin son bütçesi olmak zorundadır. Türkiye’nin bu yönetim anlayışıyla ilerleyemeyeceğini düşünüyorum” dedi. Karabat’ın açıklamalarının detayları yakında Meclis’te görüşülecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkan Yardımcısından AKP’ye Sert Eleştiri: 2025 Bütçesi AKP’nin Sonu mu Olacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin