1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Yenidoğan Çetesi: Kabulsüz İddianame!

İstanbul’da Yenidoğan Çetesi: Kabulsüz İddianame!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç elde eden ve ihmaller sonucu ölümlerine yol açan “Yenidoğan çetesi”ne yönelik iddianame, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanıkların yargılanmasına 18 Kasım’da başlanacak.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne 27 Mart 2023’te CİMER üzerinden gelen ihbar sonucunda, 28 Mart 2023’te Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığıyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne durum ile ilgili bilgi iletildi. İl Sağlık Müdürlüğü, 2-5 Mayıs 2023 tarihleri arasında denetlemeler yaparak şüpheleri delillendirmek için emniyete başvurdu. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 21 Mayıs 2023’te başlatılan soruşturma, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne yönlendirildi. Bu süreçte yapılan denetlemeler ve incelenen belgeler neticesinde, şüpheli durumun aydınlatılması için detaylı bir çalışma yürütüldü.

Soruşturma kapsamında yapılan dinlemeler ve takipler sonucunda, 5 Aralık 2023’te Sağlık Bakanlığı müfettişleri, dosyaları inceledikten sonra başsavcılığa rapor sundu. Tutuklu şüphelilerin avukatıyla savcının arasındaki tehdit olayı sonrasında başlatılan soruşturma ve alınan tedbirlerle iddianame süreci başlatıldı. Operasyonlar neticesinde şüphelilerin gözaltına alınması ve haklarında adli işlemlerin başlatılmasıyla, dosyanın hazırlanması için yürütülen çalışmalar devam etti.

18 Ekim 2024’te Sağlık Bakanlığı, hastanelerin ruhsatlarını iptal ederek faaliyetlerini durdurdu. Bu süreçte, iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte sanıkların yargılanmasına başlanacak ve haksız kazanç elde etmekle suçlanan “Yenidoğan çetesi”nin faaliyetlerine son verilecektir. Bebek ölümlerine neden olan ihmallerin aydınlatılması ve suçluların cezalandırılması hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Yenidoğan Çetesi: Kabulsüz İddianame!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin