1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ankara’da Toplandı: Kalleş Saldırı ve Orta Doğu Krizi Ele Alındı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ankara’da Toplandı: Kalleş Saldırı ve Orta Doğu Krizi Ele Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Ankara’da gerçekleşecek toplantıda önemli konu başlıklarını ele alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek toplantıda başkanlık yapacak.

Toplantının öncelikli gündem maddesi, Ankara’daki Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı’na (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen kalleş terör saldırısı olacak. 2 PKK’lı teröristin saldırısına ilişkin soruşturmanın son durumu ele alınacak. Aynı zamanda saldırı sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT tarafından yürütülen terörle mücadele operasyonları da masaya yatırılacak. Irak ve Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG’ye karşı yapılan operasyonlar, olası hava harekatları ve MİT’in terör hedeflerine yönelik SİHA’larla gerçekleştirdiği operasyonlar detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

Diğer bir konu ise İsrail’in Orta Doğu’daki kanlı eylemleri ve bölgedeki genel gelişmeler olacak. İran-İsrail ve İsrail-Lübnan hattındaki artan gerilim üzerine kapsamlı bir değerlendirme yapılacak. Bölgesel krizin Türkiye’ye potansiyel etkileri üzerinde detaylı bir şekilde durulacak.

Kabine Toplantısı’nda ayrıca 5 Eylül’de açıklanan Orta Vadeli Program ele alınacak. Enflasyonun düşürülmesi için izlenecek yol haritası gözden geçirilecek ve yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konuları masaya yatırılacak. Başkent Ankara’da gerçekleşecek olan toplantıda, önemli kararlar alınması ve stratejik konuların ele alınması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ankara’da Toplandı: Kalleş Saldırı ve Orta Doğu Krizi Ele Alındı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin