1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Milli Akıllı Füze KEMANKEŞ 2: Yüksek Hassasiyet ve Etkinlik!

Milli Akıllı Füze KEMANKEŞ 2: Yüksek Hassasiyet ve Etkinlik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli ve özgün mini akıllı seyir füzesi KEMANKEŞ 2, Baykar tarafından geliştirilmiş olup rampa kalkış testini başarıyla tamamladı. KEMANKEŞ Füze Ailesi adını, tarihimizdeki okçulardan biri olan en zorlu şartlarda dahi hedefi tam isabetle vuran okçu anlamına gelmektedir.

KEMANKEŞ 2, yapay zekâ destekli oto pilot sistemi sayesinde otonom uçuş gerçekleştirip stratejik hedefleri yüksek hassasiyetle etkisiz hale getirebilmektedir. Yaklaşık 1 saat havada kalabilen bu füze, yerli jet motoru sayesinde düşman hattı gerisindeki riskli hedeflere karşı etkinlik gösterebilmektedir.

Füzenin 200+ kilometre görev menzili bulunmakta olup yapay zekâ destekli optik güdüm sistemi sayesinde zorlu hava koşullarında dahi hedefini tanıyarak tam isabetle imha edebilmektedir. Gece ve gündüz kullanımına uygun olan KEMANKEŞ 2, anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmaların etkisinden kurtulup görevini yerine getirebilmektedir. Ayrıca elde ettiği verileri yer kontrol istasyonuna ileterek kullanıcıya veri takibi konusunda da destek sağlayabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Akıllı Füze KEMANKEŞ 2: Yüksek Hassasiyet ve Etkinlik!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin