1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “TUSAŞ saldırısının perde arkası!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “TUSAŞ saldırısının perde arkası!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan ve 2 saat 10 dakika süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin tesisinde meydana gelen terör saldırısı hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “TUSAŞ saldırısının zamanlaması ve seçilen hedefin tesadüf olmadığı açıktır, bu kanlı ve kalleş terör eyleminin, ülkemiz iç siyasetinde farklı bir iklimin filizlenmeye başladığı bir döneme tekabül etmesi ayrıca manidardır” ifadelerini kullandı. Saldırıdan birkaç gün önce MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı çağrı da gündemin öne çıkan konuları arasında yer aldı.

Kabine toplantısının ardından Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: “Bölgesel sahiplenme anlayışımızın en somut örneklerinden olan platform önemli bir ihtiyacı gideriyor. Önümüzdeki dönemde bu mekanizmayı kurumsal bir yapıya kavuşturmak arzusundayız. 44 gün süren vatan muharebesi sonrasında Karabağ’da 30 yıllık işgalin sona ermesiyle birlikte Güney Kafkasya’da kalıcı barışa yönelik eşsiz bir fırsat yakalandı. Türkiye olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizle koordinasyon içinde kalıcı barış için çalışmaya devam edeceğiz. Küresel ekonomideki tüm belirsizliklere, bölgemizde artan çatışma ve gerilimlere karşın ekonomimizin temel göstergelerindeki iyileşme kesintisiz bir şekilde devam ediyor.”

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) tesisinde meydana gelen terör saldırısı ise şu şekilde gerçekleşti: 15.30’da vardiya değişimi sırasında gerçekleşen saldırıda, biri şoför koltuğunda olmak üzere iki saldırgan uzun namlulu silahlarla saldırıyı gerçekleştirdi. 5 kişinin şehit olduğu, 3’ü ağır 22 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Büyük ihtimalle saldırıyı PKK terör örgütünün yaptığını değerlendiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Saldırı sonrasında bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. Özgür Özel ve Demirtaş gibi siyasi isimler de saldırıya ilişkin görüşlerini paylaştılar. Terör saldırısının ardından siyasilerden gelen tepkiler ve açıklamalar da kamuoyunun gündeminde yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “TUSAŞ saldırısının perde arkası!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin