1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Emekliler Ankara Yürüyüşünde Sesi Yükseliyor: İktidarın Getirdiği Nokta Açlık ve Sefalet!

Emekliler Ankara Yürüyüşünde Sesi Yükseliyor: İktidarın Getirdiği Nokta Açlık ve Sefalet!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm Emeklilerin Sendikası tarafından düzenlenen Ankara Yürüyüşü, 27 Ekim tarihinde 5 farklı koldan başlatıldı ve halen devam etmektedir. Bu yürüyüş kapsamında İzmir şubeleri, ilçelerde insan zinciri yürüyüşleri düzenlemiştir. Dün Foça’da başlatılan yürüyüş, bugün Karşıyaka ve Konak’ta devam etmiştir.

Konak İskelesi önünde toplanan emekliler, iktidara yoksulluk ve insanca yaşam talepleriyle seslenmişlerdir. Konak Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının ardından emekliler, Konak Metro’ya doğru yürümüştür. Açıklamayı Tüm Emeklilerin Sendikası Konak Şube Başkanı Fadıl Gezen yapmış ve 2 Kasım’da Ankara’da yapılacak büyük yürüyüşe davet etmiştir.

Fadıl Gezen, iktidarın emeklilere yaşattığı yoksulluk ve sefaletin altını çizerek, Türkiye’ye yayılacak bir çığlık atmaya çalıştıklarını ifade etmiştir. Emeklilerin günlük hayatta temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini ve sefaletle mücadele ettiklerini belirtmiştir. Demokratik hakların sınırlandırıldığını ya da yok sayıldığını dile getirmiştir.

Gezen, 2025 yılı bütçesini de eleştirerek, halkın yararına harcanması gerektiğini vurgulamıştır. Bütçenin sermayeye ve zenginlere aktarıldığını belirtmiş ve buna karşı çıktıklarını ifade etmiştir. Emekliler, bütçenin adil ve eşit esaslara göre hazırlanmasını talep etmiş ve doğudan batıya, kuzeyden güneye 5 farklı koldan zincir yürüyüşlerini başlattıklarını duyurmuştur.

Emekliler, iktidarın dikkatini çekmek ve taleplerini iletmek amacıyla Ankara’da yapacakları basın açıklamasına destek çağrısında bulunmuşlardır. Dayanışma içinde olunması gerektiğini vurgulayan Gezen, halkın gücüne ihtiyaç duyduklarını ve birlikte hareket etmenin önemine değinmiştir. Emeklilerin, iktidarın ve tek adam rejiminin politikalarını sorguladıkları bu yürüyüş, daha adil bir Türkiye için mücadelelerine devam edeceklerinin sinyalini vermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emekliler Ankara Yürüyüşünde Sesi Yükseliyor: İktidarın Getirdiği Nokta Açlık ve Sefalet!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin