1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türk-İş, Ücretlilerin Yüksek Vergi Sorunlarına Çözüm Önerileri Sunuyor!

Türk-İş, Ücretlilerin Yüksek Vergi Sorunlarına Çözüm Önerileri Sunuyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk-İş, vergilendirmede adaleti ele alan “Günümüzde Ücretlerin Vergilendirilmesi ve Ücretler için Adil Bir Vergilendirme Üzerine Değerlendirme” adlı raporu yayımladı. Raporda, ücretli çalışanların yüksek vergi yükleriyle karşı karşıya kaldığına ve asgari ücretle vergi dilimi arasındaki farkın dar olduğuna vurgu yapıldı.

Türk-İş raporu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve diğer ilgili kişilere gönderildi. Rapor, vergide adalete uygun değişiklikler yapılması gerektiği çağrısında bulundu.

Raporda, düşük gelir seviyesindeki ücretlilere aşırı yüksek oranlarda vergi ödettiklerine dikkat çekilerek, vergi dilimi artışlarının asgari ücreti takip etmediği ve adaleti sağlamadığı belirtildi. Ayrıca, asgari ücretin yıllık artış oranlarının vergi dilimleriyle uyumlu olmadığı ifade edildi.

Türk-İş’in raporunda, sendikal işçilerin çoğunluğunun yüzde 20 vergi dilimine girdiği ve asgari ücretin sadece 5,5 kat aşıldığında vergi diliminin değiştiği belirtildi. Rapor, asgari ücreti geçen gelirlerde bile adaletsiz bir vergilendirme olduğuna dikkat çekti ve gelir vergisi tarifelerinin yeniden değerleme oranıyla güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

Açlık sınırının altında kalanların vergi ödememesi gerektiği vurgulanan raporda, yeni vergi dilimleri önerildi. Raporda belirtilen öneriye göre; 280 bin liraya kadar olan gelirlere yüzde 15 vergi, 280-480 bin lira arasındaki gelirlere yüzde 20 vergi, 480 bin-1 milyon 60 bin lira arasındaki gelirlere yüzde 27 vergi, 1 milyon 60 bin-5 milyon lira arasındaki gelirlere yüzde 35 vergi ve 5 milyon liradan fazla gelirlere yüzde 40 vergi önerildi.

Türk-İş raporunda, vergi düzenlemelerinin gelir seviyelerine uygun olması gerektiği ve gelir artışlarının adil bir şekilde vergilendirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, vergi dilimlerinin yeniden değerleme oranıyla artırılması ve düşük gelirli vatandaşların vergi yüklerinin azaltılması çağrısında bulunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk-İş, Ücretlilerin Yüksek Vergi Sorunlarına Çözüm Önerileri Sunuyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin