1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul’da Terör Örgütü Gençlik Yapılanmasına Operasyon: 19 Şüpheli Tutuklandı!

İstanbul’da Terör Örgütü Gençlik Yapılanmasına Operasyon: 19 Şüpheli Tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgütün gençlik yapılanmasında yer alan 34 şüpheli belirlendi. Bu kişilerin başta molotoflu eylem olmak üzere diğer sokak eylemlerini gerçekleştirmek amacıyla İstanbul’da faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Soruşturma sonucunda kırsal alanda eğitim gördükten sonra İstanbul’a gönderilen 4 şüpheli ile örgüt mensuplarına finansman sağlayan 6 şüpheli de belirlendi. Aynı zamanda KCK/TDÖ Sosyal Alan ve Kurumlar Sözcülüğü’ne bağlı “Avukatlar Boyutu” içerisinde faaliyet yürüten bir avukat da şüpheliler arasında yer aldı.

Tespit edilen 44 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve 25 Ekim tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonla 38 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Burada ifadeleri alınan şüphelilerden 13’ü adli kontrol talebiyle, 25’i ise tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 19 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 19 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu kişilerin örgütün gençlik yapılanmasında yer aldığı ve sokak eylemlerini gerçekleştirmeye hazırlandıkları tespit edildi. Soruşturma kapsamında elde edilen örgütsel materyallerle birlikte, örgütün faaliyet gösterdiği alanlarda yapılan detaylı incelemeler sonucunda örgüt üyelerinin kimlikleri ve faaliyet alanları belirlendi.

Örgüt mensuplarına finansal destek sağlayan 6 şüphelinin yanı sıra, örgüt liderliği tarafından eğitim almak üzere kırsal alana gönderilen 4 şüphelinin de İstanbul’da faaliyet gösterdiği ortaya çıkarıldı. Ayrıca KCK/TDÖ Sosyal Alan ve Kurumlar Sözcülüğü’ne bağlı “Avukatlar Boyutu” içerisinde faaliyet yürüten bir avukatın da bu şüpheliler arasında yer aldığı belirlendi. Soruşturma sürecinde gözaltına alınan ve adli makamlara sevk edilen şüphelilerin, örgüt mensuplarıyla bağlantılarının yanı sıra eylem hazırlığı içerisinde olduklarına dair delillere ulaşıldı. Bu kapsamda yapılan operasyonlar sonucunda tutuklanan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüphelilerin duruşmaları devam etmekte olup, ilerleyen süreçte daha fazla detay ortaya çıkması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Terör Örgütü Gençlik Yapılanmasına Operasyon: 19 Şüpheli Tutuklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin