Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 2024-2025 Akademik Yılı’na coşkulu bir törenle merhaba dedi. Tören, DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleşti. Etkinliğe DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Gökberk Sunal, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, üniversitenin önceki dönem rektörleri, akademik ve idari birim yöneticileri, akademik personel, öğrenciler ve Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl gibi önemli isimler katıldı.
“42 YILDIR KAPIMIZI BAŞARIYA AÇIYORUZ”
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun dinletisiyle başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, üniversitenin bilgiye ve başarıya açılan kapılarını aralamanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. 67 binden fazla öğrenciye ve 280 bini aşkın mezuna sahip olan DEÜ, Türkiye’nin büyük üniversitelerinden biri olarak konumlanıyor. Prof. Dr. Yılmaz, “42 yılı aşkın süredir yükseköğrenim ve sağlık alanında hizmet sunan üniversitemizi, bağımsızlık mücadelesinin sembol tarihi 9 Eylül’den almanın gururunu taşıyorum,” dedi.
“ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZ”
Rektör Yılmaz konuşmasına devam ederken, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak önceliğimiz öğrencilerimiz ve sağlık hizmeti sunduğumuz bireylerdir. Bu yıl üniversiteye kayıt yaptıran 8 bini aşkın yeni öğrencimize tekrar hoş geldiniz diyorum,” ifadelerini kullandı. Öğrencilere nitelikli eğitim vermenin yanı sıra, onların temel ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba harcayacaklarını aktaran Yılmaz, Buca’daki Merkez (Tınaztepe) Yerleşkesini daha da geliştirme planlarından ve şahane bir kongre merkezi kurma hayalinden bahsetti.
FİLİSTİN UNUTULMADI
Törende, Gazze’deki insani dramaya dikkat çekerek barış çağrısı yapan Rektör Yılmaz, “Filistin’deki, Gazze’deki masum insanların yaşadığı acıları görmezden gelemeyiz. Bu trajediyi anmak, barış ve insan hakları adına sorumluluğumuzdur,” dedi. Yılmaz, uluslararası toplumun bu duruma karşı acil harekete geçmesini umduğunu belirterek, Filistin’in haklı davasında yanlarında olduklarını ifade etti.
CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR
Prof. Dr. Yılmaz, 6 Şubat depremlerinin ardından devletin eğitim alanındaki destekleri için de teşekkür etti. “Devletimiz, bilim, teknoloji ve eğitim alanlarının kesintisiz devam etmesi için tüm kaynaklarını seferber etti. Son bir buçuk yılda deprem bölgelerine 100 milyar dolardan fazla kaynak tahsis edildi,” dedi. Tüm bu süreçlerin sürdürülebilirliğinde desteklerini esirgemeyen devlet yetkililerine ve Cumhurbaşkanına şükranlarını sundu.
Rektör Yılmaz, DEÜ’nün