1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sağlık Bakanlığından Ramazan Bayramı’na Özel Önlemler: İşte Detaylar!

Sağlık Bakanlığından Ramazan Bayramı’na Özel Önlemler: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı, 81 ildeki sağlık birimlerinin Ramazan Bayramı süresince hastalara cevap verebilmek ve acil müdahaleleri yapabilmek için hazırlıklı olmalarını istedi. Bakanlık, “Ramazan Bayramı” için hazırladığı genelgeyi 81 il sağlık müdürlüğüne gönderdi. Bayram tatili boyunca Türkiye genelinde herhangi bir sağlık krizi yaşanmaması için önlemler alındı.

Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda 81 ilde sağlık hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması ve çalışmaların 24 saat hizmet sunumuna göre yürütülmesi için tedbirler aldı. Bakanlık, genelgede mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde acil hastalara ulaşılması ve müdahalenin hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Tüm sağlık çalışanlarından fedakarlık ve üstün gayretle görev yapmalarını istedi.

Bayram tatili süresince 112 Acil ambulansları ve hastanelerin acil servislerine yoğun bir iş yükü gelebileceği için gerekli tedbirlerin önceden alınması talep edildi. Acil sağlık hizmetleri hasta sevk ve nakil işlemlerinin koordinasyonu için Komuta Kontrol Merkezi ile iletişim sağlanacak ve veriler sürekli güncellenecek.

Sağlık tesislerinde nöbet hizmetleri 24 saat esasına göre planlanacak ve acil sağlık hizmetlerinde aksaklığa sebebiyet verilmeyecek. Görüntüleme birimleri de hizmete hazır bulundurulacak ve radyoterapi hizmetleri aksamadan sürdürülecek. Diyaliz hizmetleri aksatılmayacak ve acil müdahale gerektiren sağlık hizmetleri için planlamalar yapılacak.

Evde sağlık hizmet birimleri de bayram tatili süresince hastaların tedavilerine devam edecek ve gerekli nöbetler planlanacak. Bu sayede hastaların ilaç uygulamaları, tedavileri ve işlemleri aksatılmadan sürdürülecek. Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için tüm önlemleri almış durumda. Bu sayede hastaların ihtiyaçlarına hızlı ve etkili bir şekilde cevap verilmesi amaçlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanlığından Ramazan Bayramı’na Özel Önlemler: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin