1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. MHP’nin İtirazı Sonuç Verdi: Kütahya’da Oylar Yeniden Sayılıyor!

MHP’nin İtirazı Sonuç Verdi: Kütahya’da Oylar Yeniden Sayılıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçimlerin ardından MHP Kütahya İl Başkanlığı, Kütahya İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. İl Seçim Kurulu, Belediye Başkanlığı için geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Yapılan değerlendirme sonucunda, Kütahya Adliyesi’nde parti temsilcilerinin de katılımıyla geçersiz oyların yeniden sayım işlemi başlatıldı. Şu ana kadar süren işlemde, kesin olmayan verilere göre kentte 137 bin 111 oyun geçerli, 5 bin 659 oyun geçersiz sayıldığı belirlendi. CHP adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712 oy alırken, MHP adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oy almıştı.

Seçim sonuçlarının ardından MHP’nin itirazı üzerine harekete geçen Kütahya İl Seçim Kurulu, Belediye Başkanlığı için yeniden sayım kararı aldı. Yapılan inceleme sonucunda şu ana kadar 137 bin 111 geçerli oy ile 5 bin 659 geçersiz oy tespit edildi. CHP adayı Eyüp Kahveci’nin 40 bin 712 oy alırken, MHP adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oy ile seçimi geçirdi. Yeniden sayım işlemi, Kütahya Adliyesi’nde partilerin temsilcileri tarafından da takip ediliyor.

Kütahya’da gerçekleşen seçimlerde MHP’nin itirazı sonucunda il seçim kurulunca Belediye Başkanlığı için yeniden sayım kararı alındı. Bugüne kadar yapılan inceleme sonucunda 137 bin 111 geçerli oy ile 5 bin 659 geçersiz oy tespit edildi. CHP adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712 oy alırken, MHP adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oy aldı. Yapılan yeniden sayım işlemi, Kütahya Adliyesi’nde partilerin temsilcileri ile birlikte devam ediyor.

Seçim sonuçlarına ilişkin MHP’nin itirazı üzerine Kütahya İl Seçim Kurulu Belediye Başkanlığı için yeniden sayım kararı verdi. Şu ana kadar yapılan incelemede, 137 bin 111 geçerli oy ve 5 bin 659 geçersiz oy saptandı. CHP adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712 oy alırken, MHP adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oy ile seçimi geçirdi. Yeniden sayım işlemi, Kütahya Adliyesi’nde partilerin temsilcileriyle birlikte titizlikle yürütülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP’nin İtirazı Sonuç Verdi: Kütahya’da Oylar Yeniden Sayılıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin