1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bursa OSB’yi Depreme Hazırlamak İçin İlk Adım!

Bursa OSB’yi Depreme Hazırlamak İçin İlk Adım!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) depreme hazırlanması için önemli adımlar atmaya başladı. Bu kapsamda, alanında uzman akademisyenler, bölge için zemin iyileştirme ve bina stokunun güçlendirilmesi amacıyla bir yol haritası oluşturma çalışmalarına hız verecekler. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, üretim sürecinin durmadan devam edebilmesi için depreme dayanıklı bir OSB’nin oluşturulmasının hedeflendiğini vurgulayarak, “Depreme hazırlık için her türlü desteğe hazırız” ifadesini kullandı.

Bursa Teknik Üniversitesi, sanayinin sorunlarına çözüm bulmaya yönelik projeleriyle dikkat çekiyor. Uluslararası patent almış zemin sıvılaşmasını önleyen bor katkılı malzeme buluşuyla da tanınan BTÜ, özellikle sanayinin depremselliğine yönelik çalışmalara odaklanacak. Bu amaçla, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Burkay ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ile Bursa OSB Bölge Müdürü Osman Yıldırım ve BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyübhan Avcı da yer aldı.

“OSB’de BTÜ’nün Akademik Aklına İhtiyacımız Var”

Toplantıda konuşan Abdullah Burkay, Bursa OSB’nin depremselliği konusundaki iş birliği taleplerini dile getirerek, “Bursa OSB’nin 7 milyon metrekarelik alanında 6 şiddetinin üzerindeki bir depremde maddi kaybın Türkiye ekonomisinin sekizde birine denk geleceğini” ifade etti. Burkay, 1961-1975 yılları arasında OSB’de yaklaşık 2 milyon metrekarelik bir alanda bina inşa edildiğini, ardından 1975-1995 arasında 1 milyon 392 bin metrekare, 1999 deprem sonrasında ise 3 milyon metrekare alanda yapı inşa edildiğini belirterek, bu süreçlerin deprem açısından ciddi riskler taşıdığını kaydetti. Burkay, “Üretimi durdurmadan, hem binaların hem de zemin yapılarının iyileştirilmesi için Bursa Teknik Üniversitesi’nin akademik birikimine ihtiyacımız var.” dedi.

Rektör Çağlar: OSB’nin Sorunlarına Çözüm Üreteceğiz

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, üniversitenin şehrin ve sanayinin sorunlarına çözüm üretebilecek yeterlilikte olduğunu vurgulayarak, “Deprem konusunda yetkin durumdayız. Hem şehrimiz hem de Bursa OSB için her türlü desteği sağlamaya hazırız.” şeklinde konuştu. Çağlar, mevcut akademisyenlerinin geliştirdiği uluslararası patentli bor katkılı enjeksiyon malzemesinin sıvılaşabilir zemin problemlerini çözmek için kullanılabileceğini belirtti. Zemin iyileştirme süreçlerinin yanı sıra üst yapılarla ilgili sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin hazırlanmasının BTÜ tarafından gerçekleştirileceğini dile getiren Rektör Çağlar, “Gerekli analizlerin ardından, sanayicilerimiz için çözüm önerilerimizi sunacağız. ‘Üretim durmadan nasıl bir iyileştirmeye gidebiliriz’ sorusuna yönelik gerçekleştireceğimiz çalıştayla, OSB’mizi depreme hazırlamak için elimizden geleni yapacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa OSB’yi Depreme Hazırlamak İçin İlk Adım!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin