1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. BBP Gerede Belediye Başkan Adayı Allar: “Adalet İstiyoruz, Seçimin İptalini Talep Ediyoruz!”

BBP Gerede Belediye Başkan Adayı Allar: “Adalet İstiyoruz, Seçimin İptalini Talep Ediyoruz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolu’da BBP Gerede Belediye Başkan adayı Mehmet Akif Allar, seçim sonuçlarıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz dilekçesini sunmak üzere beraberindeki partililerle birlikte toplandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gerede ilçesinde 13 bin seçmenin oy kullandığını belirten Allar, İlçe Seçim Kurulu tarafından AK Parti adayının 73 oy farkla seçimi kazandığı açıklandığını bildirdi. Seçim sürecinde meydana gelen bazı olumsuzlukları tespit ettiklerini ve haksızlıklar nedeniyle sonuca itiraz ettiklerini vurgulayan Allar, il ve ilçe seçim kurullarının itirazlarını reddetmesi üzerine YSK’ye başvurduklarını ifade etti.

Allar, yapılan hatalar nedeniyle adalet istediklerini belirterek, seçim sırasında mühürlü zarfların kanuna aykırı şekilde şeffaf sandıklardan çıkarıldığını ve bu durumun seçimin gerektiği takdirde iptal edilmesi gerektiğini düşündüklerini dile getirdi. YSK’ye bu tespitlerle ilgili görüntüleri ilettiklerini ve yerel basında da bu konuyla ilgili yayınların yapıldığını ifade eden Allar, haksızlıklara karşı mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini aktardı.

Kanuna güvendiklerini belirten Allar, haksız bir şekilde taşınan sandıklar nedeniyle seçimin iptal edilmesini talep ettiklerini ve gerekirse yeniden sayım yapılarak adil bir sonuca ulaşılmasını istediklerini dile getirdi. Adaletin kazanmasını ve halkın güveninin yeniden tesis edilmesini istediklerini vurgulayan Allar, en kötü durumda bile oy sayımının yapılmasını ve geçersiz oyların tekrar gözden geçirilerek daha adil bir sonuca ulaşılmasını istediklerini belirtti.

Allar, devletin kurumlarına olan güvenlerini pekiştirdiklerini ve haksızlıklara karşı mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti. Sandıkların kanuna aykırı bir şekilde taşınması sebebiyle seçimin iptal edilmesini talep ettiklerini ve gerekirse yeniden sayım yapılarak doğru bir sonuca ulaşılmasını istediklerini dile getirdi. Haksızlıklara karşı mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirten Allar, adaletin sağlanmasını ve halkın güveninin yeniden tesis edilmesini umut ettiklerini söyledi. Sonuç ne olursa olsun, haksızlıkların üzerine gidilmesi gerektiğini ve halkın güvenini yeniden kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BBP Gerede Belediye Başkan Adayı Allar: “Adalet İstiyoruz, Seçimin İptalini Talep Ediyoruz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin