“`html
Başkan Erdoğan’ın Din Şûrası’ndaki Konuşması
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen 7. Din Şûrası’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, şûranın birliği ve beraberliği güçlendirmesini temenni ettiğini ifade ederek, üç gün boyunca beş ayrı çalışmayla gerçekleştirilecek toplantılarda alınacak kararların hayırlara vesile olmasını niyaz etti. Müslümanlar olarak dini yaşamak ve yaşatmakla mükellef olduklarını vurgulayan Erdoğan, dindarlara yönelik saldırılara karşı tedbir alacak olanın kendileri olduğunu belirtti.
Erdoğan, Bağdat, Şam, Kahire, Buhara, Kurtuba, Bursa, Konya ve İstanbul gibi şehirlerin asırlar boyunca ilim ve medeniyet merkezleri olduğunu hatırlattı. Medeniyetlerin temelini oluşturan ruh ve özün tazeliğini koruduğunu söyleyen Erdoğan, “Gün gelecek kutsalı ya da insanı dışlayan parantez kapanacak. Batı uygarlığı çökerken bizim insani ve aşk medeniyetimiz daha güçlü olarak şaha kalkacaktır,” şeklinde konuştu. Bugün değerlerine, özüne yönelik yoğun ve kapsamlı bir saldırının mevcut olduğunu ifade etti.
Filistin, Gazze ve Lübnan’daki katliamlarla Müslümanların soyunun kurutulmaya çalışıldığını vurgulayan Erdoğan, küresel ölçekte Müslümanlara saldıran düşmanların sinsi olduğunu belirtti. Bu düşmanların medya ve sosyal medya aracılığıyla söz konusu savaşı sürdürdüğünü ifade ederek, dijital dünyanın sadece eğlenme amacı gütmediğini, aksine Müslümanları hedef aldığını ifade etti. Müslümanların değerleri ile korunabilmesi için acil önlemler alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
İslam’ın Önemi
Erdoğan, “Çimentomuz İslam’dır,” diyerek İslam’ın varlığının Türkiye’nin varlığına işaret ettiğini vurguladı. İslam olduğunda bayrak, hürriyet, aile, ahlak ve edep olduğunu belirtti. Bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşandığını dile getiren Erdoğan, “İslam varsa Kürt vardır, Arap vardır,” ifadesini kullandı.
Dijital Medyanın Tehlikesi
Başkan Erdoğan, dijital dünyanın Müslümanlara yönelik zararlarının artması nedeniyle harem ve haram anlayışlarının sorgulandığını belirtti. Çocukların dijital medya tarafından nasıl etkilenip istismar edildiklerine dikkat çekti. Dijital medyanın yalnızca eğlence ve para kazanma aracı olmadığını, giderek yeni bir yapay din oluşturma çabası içinde olduğunu ifade etti. “Bu, tıpkı 28 Şubat dönemindeki gibi belli topluluklarımızı öcü gibi gösteriyor,” dedi.
RTÜK’e Çağrı
Erdoğan, RTÜK’e çağrıda bulunarak, medya üzerinden gençlerin yanlış yönlendirilmesini engellemesini istedi. “Cübbeli vatandaşlarımıza ahlaksızca saldırıyorlar ve buna sessiz kalamayız,” dedi. İnsanların inancı ve dış görünüşü nedeniyle aşağılanmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.
Din Adamlarının Rolü
Erdoğan, din adamlığı ile şovmenlik arasında kesin bir ayrım olduğunun altını çizerken, şöhret hastalığının samimiyeti ortadan kaldırdığını belirtti. Topluma örnek olması gereken kişilerin samimiyetinden uzaklaşmasının ağır bir vebal olduğunu ifade etti.
Konuşmasının ardından Başkan Erdoğan’a, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından hat sanatıyla yapılan bir tablo hediye edildi.
“`