1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Ramazan Bayramı Yaklaşıyor: Favori Bayram Tatlıları Belli Oldu!

Ramazan Bayramı Yaklaşıyor: Favori Bayram Tatlıları Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan Bayramı yaklaşırken, en sevilen tatlıların belirlenmeye başladığı belirtiliyor. Bu tatlılar arasında geleneksel bir şekilde baklavanın ön sırada yer aldığı ifade ediliyor. Bayram tatlıları genellikle Türk mutfağının zengin tatlı çeşitleriyle dolu olduğu vurgulanıyor. Türkiye’de bayramlarda sıkça tüketilen geleneksel tatlıların herkes tarafından tercih edildiğine ve bölgesel farklılıklar göz önüne alındığında farklı bayram tatlıları da bulunduğuna değiniliyor.

Bayram tatlıları arasında en çok tercih edilen tatlıların bazılarının incelendiği belirtiliyor. Baklavanın incelikle katlanmış yufka tabakaları arasına ceviz, fıstık veya fındık konularak yapılan, şerbetle tatlandırılan geleneksel bir tatlı olduğu ifade ediliyor. Şekerpare ise hamurun şekillendirilip fırınlandıktan sonra şerbetle bulanarak yapılan, badem veya ceviz içiyle süslenen bir tatlı türü olduğu belirtiliyor. Kadayıfın ise ince tel tel doğranmış hamurun yağda kızartılması ve ardından şerbetle bulanmasıyla yapılan bir tatlı olduğu ve içine ceviz veya fıstık konularak da hazırlanabileceği vurgulanıyor.

Lokmanın, mayalı hamurdan küçük parçalar kopartılıp kızartılarak hazırlanan, üzerine şerbet dökülerek servis edilen bir tatlı olduğu belirtiliyor. Revani tatlısının içerisinde irmik bulunduğu, şerbetle ıslatıldığı ve genellikle üzerine hindistancevizi serpildiği aktarılıyor. Sütlaçın ise sütlü bir tatlı olduğu, pirinç, şeker ve sütün pişirilmesiyle hazırlandığı ve üzerine tarçın serpilerek servis edildiği ifade ediliyor. Aşurenin bir çeşit tatlı çorba olduğu, buğday, nohut, kuru fasulye gibi malzemelerin pişirilmesiyle hazırlandığı ve üzerine nar veya ceviz serpilerek servis edildiği belirtiliyor.

Son olarak, künefenin tel tel kesilmiş kadayıf hamurunun arasına peynir konularak pişirildiği ve üzerine şerbet dökülerek servis edildiği, bazı yörelerde farklı iç malzemeleriyle de hazırlandığı ifade ediliyor. Bu bayram tatlılarının her birinin kendine özgü lezzeti ve yapımı olduğu belirtilerek, insanların tercihlerine göre farklı tatlılar arasından seçim yapabilecekleri vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ramazan Bayramı Yaklaşıyor: Favori Bayram Tatlıları Belli Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin