1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kurultayda Aday Olmayacağını Açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kurultayda Aday Olmayacağını Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin gerçekleştireceği kurultayda tekrar aday olmayacağını duyurdu. Akşener, 30 yıllık siyasi kariyerinde aldığı kararlarda her zaman ahlaki değerleri, Cumhuriyet’in temel ilkelerini ve Türkiye’nin ihtiyaçlarını merkeze aldığını belirtti. Kendisinin ve partisinin aldığı her karara sorumlulukla yaklaştığını ve bu kararlara her zaman başkalarından beklenti olmadan sahip çıktığını vurguladı.

İYİ Parti olarak 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hür ve müstakil olarak girmeyi tercih ettiklerini belirten Akşener, bu kararın amacının Türkiye’deki siyasi kutuplaşmayı sonlandırmak ve millete rekabetçi bir seçenek sunmak olduğunu ifade etti. Ancak bu kararı alırken zorlukların, saldırıların ve olası bedellerin farkında olduklarını ve sonuçların sorumluluğunu üstlendiklerini dile getirdi.

Akşener, partisinin geleceği için aldıkları kararlardaki sorumluluğunu üstlenmeye devam edeceğini ve 2028’e giden yolda rotalarını belirleyecekleri seçimli olağanüstü kurultayda Genel Başkan adayı olmayacağını açıkladı. Bu kararın İYİ Parti’nin Türkiye için önemli bir aktör olarak kalmasına yardımcı olacağını ve partinin dik duruşundan ödün vermeyeceğini belirtti.

Akşener mesajını, Türk milletine hitaben paylaştığı bir tweet ile duyurdu. Partisinin geleceği için hayırlı olacak bir kurultay geçmesini dileyerek, aday olacak diğer arkadaşlarına başarılar diledi. Akşener’in bu kararı, İYİ Parti’nin ve Türkiye’nin siyasi geleceği açısından önemli bir dönemeç olabilir. Partinin aldığı kararlar ve Genel Başkanlık seçimleri sonucunda izleyeceği yol, parti tabanı ve Türk halkı tarafından merakla beklenmektedir. Meral Akşener’in İYİ Parti’deki bu değişimin siyasi arenadaki yansımaları yakından takip edilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kurultayda Aday Olmayacağını Açıkladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin