1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Eğitimde Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm Zirvesi

Eğitimde Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm Zirvesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitimde yapay zekâ ve dijital becerilerin etkisini derinlemesine ele almak, geleceğin eğitim dünyasını şekillendirmek ve yeni fırsatlar keşfetmek amacıyla YETEV Eğitim Teknolojileri Zirvesi düzenlendi. Bu zirve, başarılı eğitim uygulamalarının paylaşılması ve eğitimde dijitalleşmenin öneminin vurgulanması amacıyla gerçekleştirilen önemli bir etkinlik oldu.

İSTANBUL (İGFA) – “Eğitimi Geleceğe Taşımak: Yapay Zekâ ve Dijital Beceriler Işığında Eğitim” temasıyla Yenidoğu Okulları Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleşen bu zirveye; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, YETEV Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Milli Teknoloji Genel Müdürü Sadullah Uzun, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca birçok eğitimci ve konuk da bu önemli etkinliğe iştirak etti.

Zirvede konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dijital ve teknolojik dönüşüm ile yapay zekânın uzay alanındaki gelişmelerine dair değerlendirmelerde bulundu. Kacır, savunma sanayisinde yerlilik ve milliliğin Türkiye için kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu vurguladı. Türkiye’nin savunma sanayisinde geçmişte yaşadığı olumsuzluklardan söz eden Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği altında Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu her şeyi kendi imkânlarıyla üretme politikasına geçtiğini ifade etti. Kacır, Türk milletinin bağımsızlığını ve geleceğini kendi milli savunma sistemleriyle güvence altına alma yolculuğunun başladığını belirtti.

Bakan Kacır, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerlilik oranının yüzde 80’in üzerine çıktığını ve hemen hemen bütün kritik sistemlerin yerli olarak üretilebileceğini kaydetti. Aldıkları bu başarıları diğer alanlara yaymak istediklerini de vurguladı. Kacır, yapay zekâ alanında yaşanan gelişmelerin dünya genelinde ticari ve ekonomik dengeleri değiştirdiğini, yapay zekânın şimdiye kadar mevcut tecrübelerin ötesinde bir paradigma değişimini beraberinde getirdiğini ifade etti.

YAPAY ZEKÂ, TİCARİ VE EKONOMİK DENGELERİ DE DEĞİŞTİRİYOR

Kacır, “Artık dünyanın en değerli şirketlerinden biri, yapay zekâ çalışmalarını destekleyen veri merkezleri ve çift teknolojiler üzerine yatırım yapıyor.” şeklinde konuşarak, yapay zekânın önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. Ayrıca, bu çerçevede eğiticilerin rolüne büyük önem vererek, eğitmenlerin kendi insan kaynaklarını yapay zekâ çözümleri geliştirmeye yönlendirmesinin gerekliliğini belirtti.

BAKAN KACIR: “EN BÜYÜK İŞ EĞİTİMCİLERİMİZE DÜŞÜYOR”

Bakan Kacır, internette arama motoru pazarına tek bir şirketin hâkim olduğunu, bu durumun eğitimcilerin önemli bir sorumluluğa sahip olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Eğitmenlerin, kendi insan kaynaklarının yapay zekâ konusunda yetkinlik kazanmasına yardımcı olmaları gerektiğini vurguladı. Kacır, eğitim müesseselerinin, ihtiyaç duyulan yetkinlikleri öğrencilerle buluşturmanın yanı sıra, yapay zekâ teknolojisinin etik ve ahlaki kullanımı açısından tedbirler alması gerektiğini ifade etti.

Z

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eğitimde Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm Zirvesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin