1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti Ordu’da “Tam Kanunsuzluk” İddiasıyla YSK’ya İtiraz Etti

İYİ Parti Ordu’da “Tam Kanunsuzluk” İddiasıyla YSK’ya İtiraz Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu’da yapılan seçimde AK Parti adayı Hilmi Güler, yüzde 40.06 oy alarak birinci olurken, İYİ Parti adayı Enver Yılmaz ise yüzde 36.52 oy oranıyla ikinci oldu. Seçimin ardından Enver Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcıları Kürşad Zorlu ve Hakan Şeref Olgun ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu’na başvurarak seçim sonuçlarına itirazda bulundu. Başvurunun yapıldığı gün YSK önünde basın açıklaması yapıldı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, Ordu’da toplam 486 bin 265 kişinin oy kullandığını, ancak geçersiz oy sayısının Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde olduğunu belirtti. Açılan sandıklarda çift mühürlü pusulaların İYİ Parti’ye ait olduğunun tespit edildiğini, birçok sandıkta kayıp zarf ve pusula olduğunu dile getirdi. Olgun ayrıca 1200 sandık içerisinde 95 sandık kurulu başkanının memur veya siyasi parti üyesi olduğunu ifade ederek bunun kanuna aykırı olduğunu vurguladı. Olgun, YSK’ya sunulan itiraz dilekçesi ile seçimlerin yeniden yapılması talebinde bulunduklarını açıkladı.

İtirazın ardından Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada özellikle 4 ilçede kendilerine karşı düzenlenen komplo üzerinde durarak, bu komplonun kamu görevlileri aracılığıyla yapıldığını belirtti. 5 bin geçersiz oyun bulunduğu 15 bin seçmene sahip bir ilçede ve toplamda 98 bin geçersiz oy olduğunu açıkladı. Enver Yılmaz, mühürsüz çuvalların bulunduğunu ve bu durumun kanunsuzluk oluşturduğunu söyleyerek YSK’nın gereken adımları atacağına inandıklarını dile getirdi. Ayrıca YSK’ya giden veriler ile il seçim kurullarına giden bilgiler arasında uyuşmazlıklar olduğunu belirtti ve bu durumun tam anlamıyla bir kanunsuzluk olduğunu savundu.

Açıklamaların ardından Meral Akşener, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan alandan ayrıldı. Bu süreçte Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği kararın beklenmeye başladı. Seçim sonuçlarına yönelik itirazlar ve iddialar, Ordu’da birçok kişi tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Yapılan incelemeler sonucunda YSK’nın alacağı karar merakla beklenirken, seçim sürecinde yaşanan olaylar gündemdeki yerini koruyor. Seçim sonuçlarının netleşmesi ve YSK kararının açıklanmasıyla birlikte Ordu’da siyasi gündemde yeni bir dönem başlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Ordu’da “Tam Kanunsuzluk” İddiasıyla YSK’ya İtiraz Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin