1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti’den Ordu Seçimlerinde Skandal İddialar: Yenilenmesi Talep Ediliyor!

İYİ Parti’den Ordu Seçimlerinde Skandal İddialar: Yenilenmesi Talep Ediliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz öncülüğünde, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde yaşanan usulsüzlükleri gerekçe göstererek YSK’ya itirazda bulundu. Yılmaz, sandık başkanlarının siyasi parti üyeleri olamayacağını belirten yasal düzenlemelere rağmen 95 sandık başkanının parti üyesi olduğunu tespit ettiklerini ve 3 bin memurun daha inceleneceğini bildirdi. Yılmaz ayrıca, 98 bin geçersiz oy içerisinde çift mühürlü olanların İYİ Parti ve Enver Yılmaz oyları olduğunu iddia etti.

Ordu’da bulunan 4 ilçenin sayımına katılan Yılmaz, usulsüzlüklerin devam ettiğini ve tam anlamıyla bir kanunsuzluk yaşandığını belirtti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun ise Ordu ilinde Türkiye ortalamasının üzerinde geçersiz oy pusulaları olduğunu açıkladı. 30 bin 660 geçersiz oy pusulasının sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde kaydedildiğini belirten Olgun, çift mühürlü oy pusulalarının çoğunlukla İYİ Parti ve başka bir partiye ait olduğunu söyledi.

İYİ Parti, Yüksek Seçim Kurulu’na tam kanunsuzluk nedenleriyle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi talebinde bulundu. Meral Akşener de basın açıklamasının ardından soruları yanıtlamadan YSK’dan ayrıldı. İTirazlar sonucunda YSK’nın nasıl bir karar alacağı merakla beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti’den Ordu Seçimlerinde Skandal İddialar: Yenilenmesi Talep Ediliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin