Edebiyat ve Gazetecilik Konferansı
Gazeteci, yazar ve şair Mustafa Özke, Çukurova Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Konferans Serileri kapsamında ‘Edebiyat ve Gazetecilik’ başlıklı bir sunum gerçekleştirmiştir. Bu etkinlik, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bilge Karga Göllü tarafından organize edilmiş olup, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Faruk Karadağ, Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakılçık ve Doç. Dr. Bedri Aydoğan’ın destekleriyle çok başarılı bir ev sahipliği yapılmıştır.
Konferansta konuşan Mustafa Özke, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, mesleki deneyimlerini üniversite öğrencileriyle paylaşma fırsatını bulmuştur. Bu, hem öğrenciler için hem de katılımcılar için önemli bir öğrenme platformu olmuştur.
Şiirler ve Edebi Eserler
Konferansta, Gazeteci Özke’nin ‘Sobe’ adlı şiirini Doç. Dr. Bilge Karga Göllü seslendirmiştir. Bunun yanında, yazar Deray Yurdakul, ‘Acı Verir Dönüş Yolculukları’ adlı şiirini okuyarak etkinliğe katkıda bulunmuştur. Ayrıca, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 1. sınıf öğrencisi Sıla Toker, Özke’nin ‘Çatırya’ adlı şiirini seslendirmiş ve başka bir bölüm öğrencisi Bahar Işık, ‘Ağır Acı’, ‘Bir Sana Hasretim Yar’ ve ‘Canevi’ adlı şiirleri okuyarak etkinliğe renk katmıştır.
Mustafa Özke, metin yazarlığını üstlendiği ‘Büyüksaat’ten Taşköprü’ye’ adlı kısa filmi ve ‘Cumhuriyet Çocukları’ isimli belgeselin fragmanlarını da yönetmen Zafer Özgentürk ile birlikte katılımcılara anlatmıştır. Özke, farklı sanatçılar tarafından seslendirilen ‘Kum Kamyonları’, ‘Karpuz Çekirdeğinden Entariler’ ve ‘İğne Oyası’ adlı öyküleri hakkında da açıklamalar yaparak edebi zenginliği ortaya koymuştur.
Etkinlikte, ‘Akdeniz Akşamları’nın efsane ismi Serhan Kelleözü tarafından bestelenen ve sözleri Mustafa Özke’ye ait olan ‘Var mı İstanbul Kadar?’ ile Ankara’dan Fikret İflazi ve Songül İflazi tarafından bestelenen ‘Aşk Yelkeni’ adlı şarkılar da seslendirilmiştir. Bu müzik parçaları, geceye ayrı bir melodi katmıştır.
Prof. Dr. Faruk Karadağ’ın Teşekkürleri
Teşekkür belgesi töreninde konuşan Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Karadağ, Mustafa Özke’nin sunumunun etkileyici olduğunu belirtmiştir. Karadağ, “Mustafa Bey’i dinlerken, ben şurada okudum, şöyle yaptım, böyle koşturdum gibi bir cümle duydunuz mu? Hayır. İşte, adanmış bir hayatın neler yapabileceğini gösterdi bizlere” diyerek, Özke’nin edinimlerinin ve mesleki bilgisinin dinleyicilere ilham verdiğini vurgulamıştır.
Prof. Dr. Karadağ, Özke’nin kendini tamamen mesleğine adaması ve paylaşımcı ruhunun, genç kuşaklara güzel bir örnek