1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Karın Ağrısının Ardında Saklanan Tehlike: Nadir Görülen Sarkom Hastalığı!

Karın Ağrısının Ardında Saklanan Tehlike: Nadir Görülen Sarkom Hastalığı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şükrü Genç, Alanya’da yaşayan ve yaklaşık bir yıl önce karın ağrısı şikayetiyle Alanya Devlet Hastanesi’ne başvuran bir hastadır. Karnında tespit edilen kitle nedeniyle daha sonra Isparta’da özel bir hastaneye gitmiş, burada ameliyat olması gerektiği söylenince ailesinin yaşadığı İzmir’e gelip İzmir Şehir Hastanesi’ne başvurmuştur. Yapılan tetkikler sonucunda, tümörün boyutlarının 35×25 santimetre olduğu ve ağırlığının 8 kilo olduğu belirlenmiştir. Şükrü Genç’e nadir görülen bir kanser türü olan sarkom hastalığı teşhisi konulmuş ve 19 Mart’ta başarılı bir operasyon geçirerek sağlığına kavuşmuştur.

Şükrü Genç’in ameliyat sonrası açıklamalarına göre, kendisi daha önce kilo almaya başladığını fark etmiş ancak karın ağrısı nedeniyle bunu önemsememiştir. Ameliyat sonrasında 55 kiloya düşen Genç, ağrıları ve rahatsızlıkları nedeniyle müziğe ara vermek zorunda kalmıştır. Ayrıca, 35 yıl sigara içtikten sonra ameliyat sonrası sigarayı bırakmış ve kokusunu dahi tahammül edemez hale gelmiştir.

İzmir Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ali Kemal Kayapınar, operasyonun detayları hakkında bilgi vererek, tümörün dalağı, pankreası, sol böbreği ve sol kolonu etkilediğini açıklamıştır. Tümörün çıkartılması ve dokunun analiz edilmesi sonucunda kanser teşhisi konulduğunu ifade eden Kayapınar, hastanın yaşam süresini uzatma olasılığının arttığını belirtmiştir.

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Güner ise operasyonun zorluğundan ve risklerden bahsederek, hastanın durumu hakkında açık ve detaylı bilgi verilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Ameliyat sonrası Şükrü Genç’in taburcu olduğunu ve herhangi bir komplikasyon yaşamadıklarını belirten Güner, hastanın takiplerinin devam ettiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karın Ağrısının Ardında Saklanan Tehlike: Nadir Görülen Sarkom Hastalığı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin