1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Saadet Partisi’nde Genel Başkanlık Değişiyor: Birol Aydın Mı Olacak?

Saadet Partisi’nde Genel Başkanlık Değişiyor: Birol Aydın Mı Olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs 2023’te gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP’de yaşanan değişim rüzgarı, Genel Başkanlık yarışında Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’e kaybetmesiyle başladı. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ise bu değişim İYİ Parti’de kendini gösterdi. Seçimlerde beklediklerini alamayan İYİ Parti’de eleştirilerin hedefi haline gelen Genel Başkan Meral Akşener, 27 Nisan tarihinde seçimli Olağanüstü Genel Kurul kararı almış ve kendi adaylığını da açıklamamıştı.

Politik arenadaki bu değişim rüzgarı, Saadet Partisi’ne doğru yöneldi. Odatv’nin haberine göre; Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, genel başkanlık görevinden ayrılmaya hazırlanıyor. 30 Ekim 2016’da Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Saadet Partisi 6. Olağan Kongresi’nde 891 oydan 871’ini alarak genel başkan seçilen Karamollaoğlu’nun, görevi bırakacağı kongreyi işaret ettiği belirtiliyor.

Bu hafta sonu yapılacak olan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu toplantısı ise oldukça önemli bir hal alacak. Toplantıya il başkanlarının da katılacağı ifade edilirken, seçim sonuçlarıyla birlikte partinin gelecekte izleyeceği yol üzerine detaylı değerlendirmeler yapılacak.

Genel Başkanlık koltuğu için henüz bir netlik olmasa da, Temel Karamollaoğlu’nun boşaltacak olmasıyla birlikte Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın’ın adı öne çıkıyor. Birol Aydın, son yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak görev almış ve Meclis’te yaptığı konuşmalarla özellikle hükümeti ‘Gazze’ konusunda sert bir şekilde eleştirmesiyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Tüm bu değişimler ve hazırlıklar, Türkiye’nin siyasi arenası üzerinde önemli etkiler yaratacak gibi görünüyor. Partilerin aldığı kararlar ve yapacakları atılımlar, yakın gelecekte ülke siyasetinin seyrini belirleyecek önemli unsurlar olacak. Siyasi partilerde yaşanan bu değişim dalgası, Türkiye’nin siyasi geleceği hakkında da ipuçları sunmaya devam edecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saadet Partisi’nde Genel Başkanlık Değişiyor: Birol Aydın Mı Olacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin