1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Türkiye’de İkinci El Araç Pazarı Mart Ayında Nasıl Bir Değişim Gösterdi?

Türkiye’de İkinci El Araç Pazarı Mart Ayında Nasıl Bir Değişim Gösterdi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’deki ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarı, geçen yıl mart ayına göre satışlarda %1,27’lik bir düşüş yaşadı. Indicata’nın raporuna göre, çevrim içi mecralarda mart ayında 397.073 kurumsal ilan yayınlanırken, bunların 187.229’u satıldı. Perakende fiyatlar bir önceki aya göre %1,34 artarken, yıl başından itibaren ise %1,51 artış gözlemlendi. Toptan satış fiyatları ise mart ayında %2,40 arttı, yıl başından itibaren ise %6,92 artış kaydedildi.

Satış adetlerindeki düşüşe bakıldığında, mart ayında Türkiye’de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında 187.229 araç satıldı. Motor tipine göre incelendiğinde, en çok satılan araçlar dizeller oldu, 111.025 adetle. Onları sırasıyla, 68.569 benzini ve 4.602 otogazı takip etti. Hibrit araçların satış adedi 1.677 iken, ikinci el elektrikli araçların satış adedi 1.356 oldu. 2023 yılı mart ayında ise 592 adet ikinci el elektrikli araç satılmıştı. Elektrikli araç pazarındaki paylar incelendiğinde, 2024 yılının ilk çeyreğinde bu araçların toplam satışlar içindeki payı %0,7 olarak gerçekleşirken, geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında pazar payının %137,2 arttığı görüldü.

Özetle, Türkiye’de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarı mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,27’lik bir düşüş yaşadı. Satış adetleri incelendiğinde dizel araçların en çok tercih edilen araçlar olduğu görüldü. Elektrikli araçların pazar payında ise belirgin bir artış gözlendi. Mart 2023’teki ikinci el elektrikli araç satışlarına kıyasla, 2024 yılının ilk çeyreğinde önemli bir artış kaydedildi. Bu veriler, Türkiye’deki ikinci el araç pazarındaki gelişmeleri açıkça göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de İkinci El Araç Pazarı Mart Ayında Nasıl Bir Değişim Gösterdi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin