1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Boeing Güvenlik Skandalı: Çalışanlara Tehdit İddiaları Soruşturuluyor

Boeing Güvenlik Skandalı: Çalışanlara Tehdit İddiaları Soruşturuluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li havacılık devi Boeing’in 787 Dreamliner model uçaklarının güvenli olmadığını iddia eden bir çalışan, ortaya çıkardığı bilgilerin ardından çeşitli tehditler aldığını iddia etti. Boeing’de kalite mühendisi olarak çalışan Sam Salehpour, 777 ve 787 uçaklarının güvenliğini sorguladığı için bir yönetici tarafından azarlandığını ve arabasının lastiğine çivi sokulduğunu iddia etti. Salehpour, endişelerini kamuoyuna açıkladıktan sonra ABD Federal Havacılık İdaresi tarafından soruşturmaya başlandı.

Salehpour, Senato Daimi Soruşturma Alt Komitesi önünde verdiği ifadede uzun süredir dile getirdiği sorunlara cevap alamadığını ve tehdit edildiğini söyledi. Şirkette kalite sorunlarını dile getirenlerin tehdit edildiğini belirten Salehpour, sistemin değişmesi gerektiğini vurguladı. Boeing ise Salehpour’un iddialarına yanıt vermedi. Uçak üreticisi, ocak ayında meydana gelen bir kazada 737 Max uçağının kapı panelinin patlamasıyla güvenlik sorunlarıyla da karşı karşıya kaldı.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu tarafından hazırlanan bir raporda, kapı panelinin eksik cıvatalar nedeniyle patladığı belirlenirken, FAA denetiminde Boeing’in üretim ve kalite kontrol gerekliliklerini yerine getirmediği tespit edildi. Şubat ayında yayınlanan bir raporda ise Massachusetts Institute of Technology’de havacılık ve uzay mühendisliği alanında çalışan Javier de Luis, Boeing’in güvenlik kültürünü eleştirmiş ve çalışanların korkutulduğunu belirtmişti. De Luis’in kız kardeşi, Etiyopya Havayolları’na ait bir 737 Max uçağının tasarım hatası nedeniyle düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Boeing aleyhine devam eden bir davada ifade veren eski çalışan John Barnett’in ölümü ise soru işaretleri yaratmıştı. Tüm bu olaylar, Boeing’in güvenlik endişeleriyle boğuştuğunu ve çalışanlarının güvenlik konusunda tehdit altında hissettiğini ortaya koymaktadır. Salehpour’un ifşaatları sonrasında başlatılan soruşturma, havacılık devinin güvenlik politikalarını ciddi şekilde sorgulamaktadır. Yaşanan bu olaylar, Boeing’in güvenilirlik ve güvenlik konularında ciddi adımlar atması gerektiğini göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Boeing Güvenlik Skandalı: Çalışanlara Tehdit İddiaları Soruşturuluyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin