1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Antalya Teleferik Faciasında Tutuklanan CHP’li Mesut Kocagöz’ün İtirazı Reddedildi!

Antalya Teleferik Faciasında Tutuklanan CHP’li Mesut Kocagöz’ün İtirazı Reddedildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan tarihinde meydana gelen teleferik faciasında bir kişi hayatını kaybederken yedi kişi de yaralandı. Facianın ardından ANET A.Ş.’nin eski yönetim kurulu başkanı olan şu anki Kepez Belediye Başkanı CHP’li Mesut Kocagöz tutuklandı. Olayla ilgili olarak beş kişi tutuklanmış ve soruşturma başlatılmıştı.

Mesut Kocagöz’ün tutukluluğuna yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi. CHP’li destekçiler, Kocagöz’ün tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla adliye ve il binası önünde açıklama yaptılar. Kocagöz’ün avukatları ise müvekkillerinin kaza öncesinde istifa ettiğini ve dolayısıyla sorumlu olmadığını savundular. Bu savunma üzerine Antalya 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundular.

Mahkeme, yapılan incelemenin ardından itirazı reddetti. Ancak Kocagöz’ün avukatları, yeni belgeler ile üst mahkemeye itiraz edeceklerini açıkladılar. Kocagöz’ün tutukluluğuna ilişkin süreç devam ederken, olayın detayları ve sorumluluklar ile ilgili daha fazla bilgi ortaya çıkmayı bekliyor. Facianın yaşandığı teleferik hattıyla ilgili olarak da detaylı bir soruşturma başlatıldı ve güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi planlanıyor.

Teleferik kazası, Antalya’da ender rastlanan bir olay olması ve can kayıplarına neden olması nedeniyle geniş çapta yankı uyandırdı. Kazanın meydana geldiği tarih itibariyle şehirdeki teleferik işletmeleri ve turistik faaliyetler, güvenlik konularında daha fazla titizlik göstermeye başladılar. Yaşanan facia, şehirdeki turizm sektöründe de endişe yaratırken, yetkililerin aldığı önlemler ve yapılacak olan incelemelerle benzer olayların yaşanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Sağlık ekipleri ve kolluk kuvvetleri, faciayı en ince detayına kadar araştırarak benzer durumların önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya Teleferik Faciasında Tutuklanan CHP’li Mesut Kocagöz’ün İtirazı Reddedildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin