1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti’de Liderlik Yarışı: Abilik Formülü İş Başında!

İYİ Parti’de Liderlik Yarışı: Abilik Formülü İş Başında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti içinde seçimli olağanüstü kongre için geri sayım başlarken, 5 isim genel başkanlık için yarışacak. Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Mehmet Tolga Akalın, Günay Kodaz ve Kemal Orkun Yekdeş genel başkan adaylıklarını netleştirdiler. Ancak parti yetkilileri, partiyi toparlayacak “abilik” formülü üzerinde duruyor. İstanbul milletvekili Cihan Paçacı’nın partide abilik rolünü üstlendiği “Cihan abilik” formülü gündemde.

Müsavat Dervişoğlu, “Ağabey formülüne de talibim” açıklamasında bulunurken, diğer taraftan da “abilik” formülünü destekleyen yetkililer, Dervişoğlu’nun aday olmayacağı yönünde net bir açıklama yapmamasının ikna edici olmadığını belirtiyorlar. GİK üyesi Ahmet Zeki Üçok, “abilik” formülünü Cumhuriyet’e açıkladı. Üçok, formülün daha önce CHP’de Hikmet Çetin ve Altan Öymen tarafından başarılı bir şekilde uygulandığını belirtti.

Üçok ayrıca, parti stratejilerini yerel seçimlerde yanlış uygulamış olmalarının büyük bir başarısızlığa yol açtığını ifade etti. Eğer İYİ Parti CHP ile işbirliği yapmış olsaydı, şu anda Meral Akşener’in Türkiye’nin en önemli kadın siyasetçisi olacağını söyledi. Partinin dağılma riski hakkında konuşan Üçok, bu süreçten çıkmak için başarısızlığın nedenlerini tartışmaları gerektiğini vurguladı.

Üçok, genel başkan adaylarının çok kısa bir süre içinde kongreye hazırlanamayacaklarını belirterek, abilik yaklaşımının toparlanma sürecine yardımcı olabileceğini ifade etti. Bu önerinin amacının partiyi korumak ve dağılmanın önüne geçmek olduğunu belirten Üçok, CHP’nin başarılı bir şekilde uyguladığı bu formülün bugün de iktidara giden yolu açtığını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti’de Liderlik Yarışı: Abilik Formülü İş Başında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin