1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye ile AB arasında Sağlık Alanında Yeni İş Birliği Anlaşması!

Türkiye ile AB arasında Sağlık Alanında Yeni İş Birliği Anlaşması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı ile AB Komisyonu tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AB Komisyonu’nun sağlık ve gıda güvenliğinden sorumlu üyesi Stella Kyriakides, 18 Nisan’da Ankara’da gerçekleşen AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Sağlık Diyaloğu’nun ikinci toplantısında bir araya geldi. İlk toplantı ise 30 Kasım 2021’de gerçekleşmişti. Toplantıda, Covid-19 salgını sürecinde olduğu gibi AB ile Türkiye arasındaki sağlık alanında iş birliğinin önemi tekrar vurgulandı. Koca ve Kyriakides, sınır ötesi sağlık tehditleri, kanserle mücadele, iklim değişikliğinin halk sağlığına etkisi ve ruh sağlığı konularını ele aldılar. Sağlık alanındaki sınır ötesi tehditlerin önlenmesi, hazırlıklı olunması ve müdahale edilmesi konularında taraflar arasında yakın iş birliğinin önemli olduğu vurgulandı.

Kanserle mücadele gibi sosyal sonuçları olan konularda daha olumlu sonuçlar elde etmek amacıyla taraflar arasındaki iş birliğinin arttırılması konusunda da görüşmeler yapıldı. İklim değişikliğinin halk sağlığına etkisi konusunda da her iki taraf da iş birliğinin gerekliliği konusunda mutabık kaldılar. Ruh sağlığı da toplantının gündemine alındı. Tüm taraflar, eğitim, dijitalleşme, çevre ve iklim gibi sağlığın belirleyici unsurlarının ruh sağlığına etkisi konusunda dikkat çekerek, ilgili girişimler hakkında bilgi paylaşımında bulundular.

Toplantı sonrasında Bakan Koca, Kyriakides’e teşekkür ederek AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Sağlık Diyaloğu’nun AB ve Türkiye arasındaki sağlık alanındaki iş birliğini güçlendireceğini ve yürütülen çalışmalara olumlu etki yapacağını belirtti. İki yetkili, AB ve Türkiye arasındaki iş birliğinin artırılması bakımından Yüksek Düzeyli Sağlık Diyaloğu’nun önemine dikkat çekti. Bir sonraki diyalog toplantısının 2025 yılında yapılması kararlaştırıldı. Bu toplantıların, farklı alanlarda yürütülen işbirliklerine olumlu katkılar sağlaması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ile AB arasında Sağlık Alanında Yeni İş Birliği Anlaşması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin