1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Netanyahu’nun Bölgeyi Savaşa Sürükleme Planı! ™

Netanyahu’nun Bölgeyi Savaşa Sürükleme Planı! ™

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberi olarak, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında bölgedeki gelişmeleri ele aldıklarını belirtti. Fidan, İsrail’in Gazze’de işlediği suçların bölgesel bir çatışmaya dönüşme riski barındırdığını vurgulayarak, tırmanma ve yayılma ihtimaline karşı uyarılarda bulundu.

Fidan, olaylar başlamadan önce gerilimi kontrollü şekilde aşma çabaları içinde olduklarını ve itidal mesajlarını tüm taraflara ilettiklerini belirtti. Ayrıca bölge ülkeleri olarak üçüncü tarafların kendi çatışmalarını bölgeye taşımalarını istemediklerini vurguladı. Fidan, 13 Nisan’da yaşananların uluslararası hukukun herkes için bağlayıcı olduğunu ve İsrail’in bölgeyi savaşa sürüklemeye çalıştığını açıkça ifade etti.

İsrail’in Gazze’de uyguladığı şiddet ve zulmün mağdurunun Gazze halkı olduğunu kaydeden Fidan, acil ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması, insani yardımların yapılması ve iki devletli çözüm için adımlar atılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Batılı ülkelerin İran karşısında tek bir ses olarak tepki verdiğini hatırlattı ve şimdi de İsrail üzerinde etkisi olan ülkelerin ortak tutum sergilemeleri gerektiğini dile getirdi.

Fidan, Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin son 10 yılda müstesna bir düzeye ulaştığını vurgulayarak iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğini daha da derinleştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca askeri ve savunma sanayi alanında işbirliği görüşmelerinin de sürdüğünü dile getirdi. Fidan, Türkiye’nin Katar’ın ateşkes için yürüttüğü çabaları desteklediğini ve bu sürecin Filistin halkının haklarına zarar vermemesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Fidan, Türkiye ile Katar arasındaki çok yoğun bir koordinasyonun bulunduğunu ve özellikle Filistin meselesinde ortak adımlar atmaya devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve heyetiyle yaklaşık 3 saatlik bir görüşme yaptıklarını açıkladı ve Türkiye’nin iki devletli çözüm için çaba sarf ettiğini vurguladı.

Son olarak Fidan, Türkiye’nin bölgede çok önemli bir rol oynadığını ve Türkiye’nin Katar ile yürüttüğü koordinasyonun diğer ülkelerle desteklendiğini ifade etti. Ayrıca Türkiye’nin, adil ve kalıcı barışın tesisine yönelik çabalarına devam edeceğini ve Filistin halkının vazgeçilmez haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu’nun Bölgeyi Savaşa Sürükleme Planı! ™
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin