1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İmamoğlu, Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Çocukları Topladı!

İmamoğlu, Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Çocukları Topladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kente gelen çocukları Saraçhane’deki Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında savaşı, yıkımı ve felaketi yaşayan Filistinli ve Ukraynalı çocukların da bulunduğu 15 farklı ülke temsilcisi çocuğa hoş geldin konuşması yaptı.

İmamoğlu, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanından İstanbul’a gelen çocuklarla bir arada olmanın mutluluğunu ve enerjisini vurguladı. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında, çocukların İstanbul’un farklı bölgelerinde eğleneceklerini ve kendi kültürlerini birbirlerine tanıtacaklarını belirtti. Çocukların, farklı dilleri konuşmalarına rağmen sevgi ve arkadaşlık diliyle bir araya gelmelerinin önemine değindi.

Başkan İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan ettiğini ve her geçen gün Atatürk’ün değerini daha iyi anladıklarını söyledi. Savaşların son bulması ve barışın egemen olması konusunda çocuklardan öğrenilecek çok şey olduğunu vurguladı. Çocukların eğitimi, sağlığı ve mutluluğu için toplumların çaba harcadığını ancak savaşların tüm bu çabaları yok ettiğini belirtti.

İmamoğlu, festivalde yer alan Filistinli ve Ukraynalı çocukların savaşa karşı olduklarını ve barış ve huzur dolu bir hayata kavuşmalarını dilediğini ifade etti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nin herkes için unutulmaz bir deneyim olacağını umduğunu belirtti. Konuşmasının ardından çeşitli ülkelerden gelen çocuklara hediyeler veren İmamoğlu, anı fotoğrafları çektirdi.

İmamoğlu’nun Saraçhane’deki Meclis Salonu’nda gerçekleşen 23 Nisan etkinliği, farklı kültürlerden gelen çocukların bir araya gelerek kardeşlik ve barış mesajları vermesiyle renkli ve anlamlı bir şekilde sona erdi.ekerine, başkan İmamoğlu’nun çocuklara verdiği hediye ve anı fotoğrafları, etkinliği daha da özel kıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu, Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Çocukları Topladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin