1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çipras’tan Özgür Özel’e Atina Daveti: “Avrupa’nın İki Yakasında Sol Değerler İçin Bir Arada Olmalıyız”

Çipras’tan Özgür Özel’e Atina Daveti: “Avrupa’nın İki Yakasında Sol Değerler İçin Bir Arada Olmalıyız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schawabe’nin daveti üzerine 17 Nisan Çarşamba günü, Strazburg’a giderek grupta konuşma yaptı. Özel ayrıca, eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir görüşme gerçekleştirdi. Çipras, Özel’e yerel seçim zaferi dolayısıyla tebriklerini ileterek Atina’ya davet etti.

Çipras görüşmede, “Seçim zaferinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Çok mutlu olduk, çok sevindik” dedi. Özel ise, Kenan Evren’in “savaş” vurgusu yaparken, İsmail Cem ve Papandreou’nun barış ve Türk-Yunan dostluğunu anlattığını belirterek, Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunların çözümü için barışın tesis edilmesi gerektiğini vurguladı. Özel, savaşın maliyetinin yüksek olduğunu, ancak barışın ucuz olduğunu ifade etti.

Eski Başbakan Çipras, Özel’i Atina’ya davet ederek Haziran ayında İstanbul’da bir üniversiteden aldığı davet çerçevesinde bir görüşme talep etti. Çipras, Atina’da bir vakıf kurduklarını ve Özel’i ağırlamak istediklerini belirtti. İki ülke arasında ilerici ve sol değerlerin bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Özel’in katıldığı AKPM oturumunda eski İngiltere İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn de söz alarak, İngiltere’deki Türkler ve Kürtlerin yerel seçim sonuçlarından memnun olduklarını dile getirdi. Corbyn, Özel’i seçim başarısı dolayısıyla tebrik ederken, önemli seçimlerin ardında birlikte çalışabileceklerini belirtti.

Özel, Avrupa’daki sosyalist ve sol değerlerin bir araya gelerek barışı ve işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı. Çipras’ın daveti üzerine Atina’ya yapacağı ziyaret, Türk-Yunan ilişkilerinin güçlenmesine ve bölgesel barışın tesisine katkı sağlayabilir.Özel’in Avrupa ve Ege’deki ilerici güçlerle bir araya gelerek ortak çözümler üretme çabası, bölgede dostluk ve işbirliğinin önemine dikkat çekiyor. Bu tür görüşmeler ve işbirlikleri, bölgesel sorunların çözümüne katkıda bulunarak barışın tesisi yolunda önemli adımlar oluşturabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çipras’tan Özgür Özel’e Atina Daveti: “Avrupa’nın İki Yakasında Sol Değerler İçin Bir Arada Olmalıyız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin