1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile Strazburg’da Buluştu: Barış için İleri Adımlar!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile Strazburg’da Buluştu: Barış için İleri Adımlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg’daki temasları kapsamında eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında Çipras, Özel’e yerel seçim zaferi dolayısıyla tebriklerini ileterek Atina’ya davet etti. Çipras, “Haziran ayı içerisinde İstanbul’da bir üniversiteden davet aldım. Bu çerçevede sizinle de görüşmek istiyorum. Bir vakıf kurduk, o vakıf kanalıyla sizleri Atina’da ağırlamak istiyorum. Avrupa’da ve Ege’nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Özel, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schawabe’nin daveti üzerine Strazburg’a giderek grubun toplantısında konuşma yaptı.

Özel’in Strazburg seyahati sırasında gerçekleştirdiği bir dizi ikili temas arasında eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile gerçekleştirdiği görüşme de yer aldı. Çipras, görüşmede seçim zaferinden dolayı Özel’i tebrik ederek, “Çok mutlu olduk, çok sevindik” şeklinde konuştu.

Özel ise “Sizlerin zaferinizde de bizler çok mutlu olmuştuk. Kenan Evren, bizim sağ kulağımıza ‘savaş’ derken, Türk-Yunan düşmanlığını öğretirken İsmail Cem ve Papandreou da sol kulağımıza barışı ve Türk-Yunan dostluğunu anlatıyordu. Bu kapsamda ilerlemek ve Ege’nin iki yakasındaki ülkelerimiz arasındaki sorunları çözmek gerekiyor. Türkiye’nin soluyla Yunanistan’ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması lazım. Savaşın maliyeti çok yüksek ama barış çok ucuz. Barışın tesis edilmesi her iki ülkede belki sağ siyasetçileri zayıflatır ama halkın karnını doyurur. Barışı tesis etmek ve yoksullukla mücadele için birlikte çalışmamız gerekiyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Eski Başbakan Çipras da Özel’e Atina’ya davet etti ve “Avrupa’da ve Ege’nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerekiyor” dedi.

AKPM’deki oturuma katılan eski İngiltere İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn, Özel’i seçim başarısı dolayısıyla tebrik ederek, “İngiltere’de hem Türkler hem Kürtler yerel seçim sonuçlarından çok memnun oldu. İngiltere’de de Avrupa’da da önümüzde çok önemli seçimler var. Bundan sonra birlikte daha çok çalışabiliriz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile Strazburg’da Buluştu: Barış için İleri Adımlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin