1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan: İran ve İsrail Arasındaki Gerilimde “Sahiplenme Yok” dedi!

Erdoğan: İran ve İsrail Arasındaki Gerilimde “Sahiplenme Yok” dedi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. İran ile İsrail arasındaki gerilime değinen Erdoğan, “İki taraf da farklı şeyler söylüyor, sahiplenme yok” şeklinde konuştu. ABD’nin İsrail’i desteklediğine vurgu yapan Erdoğan, “Zaten farklı bir şey beklemiyorduk” dedi.

Erdoğan, İran ve İsrail arasında yaşanan gerilimle ilgili olarak, “Sahiplenme yok. Akla ziyan olmayan bir açıklama da yok. İran’ın yaptığı açıklamalara da bu ‘doğru söylüyor’ diyemiyorsunuz. İsrail’inkini zaten hiç diyemiyorsunuz” şeklinde konuştu. Ayrıca Amerika’nın İsrail’in yanında yer aldığına dikkat çeken Erdoğan, “ABD ne yazık ki İsrail’in yanında yer almak suretiyle duruşunu ortaya koyuyor. Zaten farklı bir şey beklemiyorduk” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca Irak ziyaretine ilişkin de açıklamalarda bulundu. “Irak ziyaretimiz ertelenen bir ziyaretti. Seçim sonrası diye planladık ve şimdi seçim de bitti ve Irak’a olan ziyaretimizi inşallah gerçekleştireceğiz” diyen Erdoğan, Türkiye’nin Irak’la ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca Alman Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyareti konusunda ise, “Türkiye-Almanya arasındaki ilişkileri ele alma fırsatımız olacak. Bu ilişkileri değerlendirme fırsatımız olacak. Ticari, askeri, ekonomi konularını ele alacağız” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: İran ve İsrail Arasındaki Gerilimde “Sahiplenme Yok” dedi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin