1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Özgür Özel: “Başımızın Üstündeki Cam Tavanı Kırdık!”

Özgür Özel: “Başımızın Üstündeki Cam Tavanı Kırdık!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu tarafından düzenlenen Gençlik Buluşması programına katıldı. Programa, CHP Genel Sekreteri Selin Sayın Böke, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güler ile birlikte çok sayıda partili ve öğrenci de katıldı. Özel, konuşmasında siyasetin başarı kapısının kapalı olduğunu ve başlarında bir cam tavanın bulunduğunu ifade etti. Ancak tarihten miras olan 3 anahtarı kullanarak siyasetin başarı kapısını açtıklarını belirtti.

Özel, cesur ve kararlı adımlarla gençlere, kadınlara ve liyakate yatırım yaparak önemli sonuçlar elde ettiklerini vurguladı. Seçimde yok sayılanlar, unutulanlar, ötekileştirilenler, emekliler, emekçiler, esnaf ve çiftçilerle birlikte kazandıklarını dile getirdi. Özellikle gençlerin önemine vurgu yaparak, gençlerin kazandığını ve kazandırdığını belirtti.

Türkiye’de sık sık “beka sorunu”ndan bahsedildiğini ifade eden Özel, asıl beka sorununun gençlerin yurt dışına gitme isteği olduğunu söyledi. Gençler arasında yapılan anketlerde yüzde 62 ile yüzde 78 arasında gençlerin yurt dışına yerleşmek istediğini belirtti. Bu durumun Türkiye için bir beka sorunu oluşturduğunu ve gençlerin başka ülkelere gitmesinin ülke için bir kayıp olduğunu vurguladı.

Özel, seçimlerde sadece sosyal demokratları değil, her kesimden insanları bir araya getirerek ortak bir gelecek hayali kurmalarını teklif ettiklerini ifade etti. Yalnızca siyasi görüşler değil, ülkenin birliğine ve bütünlüğüne önem veren herkesi Türkiye ittifakına davet ettiklerini dile getirdi. Bu şekilde, gençlerin Türkiye’de bir gelecek hayali kurmaları ve ülkenin toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde birlikte yaşamalarını teşvik ettiklerini belirtti.

Özgür Özel’in Gençlik Buluşması programındaki konuşması, gençlerin, kadınların ve farklı kesimlerin bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğine dair ortak çözümler üretmeleri gerekliliğine vurgu yapmıştır. Siyasetteki engellerin aşılarak herkesin katılımının sağlanması ve ülkenin birlik içinde ilerlemesi önemli bir mesaj olarak öne çıkmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel: “Başımızın Üstündeki Cam Tavanı Kırdık!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin