1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyarbakır’da Terör Örgütü PKK’nın Korkunç Eylemleri Ortaya Çıktı! – Şok İddialarını Gözlerinizle Okuyun!

Diyarbakır’da Terör Örgütü PKK’nın Korkunç Eylemleri Ortaya Çıktı! – Şok İddialarını Gözlerinizle Okuyun!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde terör örgütü PKK adına yol keserek kamyon ve tırları ateşe verdiği, olay yerine gelen güvenlik güçlerine saldırdığı iddiasıyla yakalanıp tutuklanan Vezir P, hakkında ağır ceza mahkemesine dava açıldı. İddianamede, yüzleri poşu ile sarılı kalabalık bir grubun 6 TIR ve kamyonu durdurup yolu trafiğe kapattıkları, olaya müdahale etmek isteyen güvenlik güçlerine ateş açarak karanlıkta izlerini kaybettirdikleri belirtildi. Aynı gün bir aracın gasp edildiği bilgisi üzerine harekete geçen polis ele geçirdiği silah ve patlayıcılarla olayların kontrol altına alındığını kaydetti.

İddianamede sanık Vezir P ile ilgili gizli tanıkların ifadelerine de yer verildi. Feda kod adlı gizli tanık, Vezir P’nin silahlı faaliyetlere katıldığını ve örgüte bağlı olduğunu belirtti. Lojman kod adlı gizli tanık ise Vezir P’nin Sur’da faaliyet yürüttüğünü ve örgüte aşırı bağlı olduğunu ifade etti. Yol kesme olayıyla ilgili mağdur şoförlerin ifadelerinde de Vezir P’nin silahlı eylemlere katıldığı belirtildi.

Olayla ilgili yapılan araştırmalarda Vezir P’nin DNA’sının iş eldiveninde ve patlayıcılarda tespit edildiği ve olaylara karıştığının belirlendiği ifade edildi. Vezir P’nin suçlamaları kabul etmediği ve tahliyesini istediği ancak mahkemenin sadece iş eldivenindeki parmak izinin delil olduğu gerekçesiyle tahliye kararı verdiği belirtildi.

Ancak bir süre sonra Mardin’de çıkan çatışmada teröristlerin üzerinde Vezir P’ye ait örgütsel dokümanlar bulunduğu için tekrar tutuklandığı kaydedildi. Ayrıca Vezir P’nin bir akaryakıt istasyonuna giderek haraç topladığı ve örgüte rapor verdiği bilgisine de ulaşıldı.

Duruşmada savcı mütalaasında Vezir P’nin 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 585 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Bu süreçte yaşanan olaylar ve deliller doğrultusunda Vezir P’nin örgüt adına faaliyet yürüttüğü ve suç işlediğine dair yeterli kanıt bulunduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır’da Terör Örgütü PKK’nın Korkunç Eylemleri Ortaya Çıktı! – Şok İddialarını Gözlerinizle Okuyun!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin