1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. BUGÜN ON BİNLER İSTANBUL SOKAKLARINDA HAKLILIK MÜCADELESİ VERECEK!

BUGÜN ON BİNLER İSTANBUL SOKAKLARINDA HAKLILIK MÜCADELESİ VERECEK!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün İstanbul Beyazıt Meydanı’ndan başlayacak ve Ayasofya Camii’nde sona erecek olan “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü, Türkiye’de Filistin’e destek olmak amacıyla düzenleniyor. Gazze’de yaşanan insanlık suçlarına karşı vicdanın sesini yükseltmek için düzenlenen yürüyüş, İHH İnsani Yardım Vakfı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından organize ediliyor. İşgal altındaki Gazze’de devam eden saldırılar ve ablukanın durdurulması, siyonist rejimin sonlandırılması ve bağımsız Filistin’in kurulması için ses yükseltilecek.

Türk Kızılay’ın yönettiği operasyon kapsamında “9. İyilik Gemisi” ile Gazze’ye gönderilen 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Gıda, bebek malzemeleri, uyku tulumu gibi acil ihtiyaç malzemeleri, Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkına ulaştırılmak üzere hummalı bir çalışma ile tahliye ediliyor. 227 bin 63 gıda paketi, 869 ton un, 14 bin 700 bebek bezi, 2 bin uyku tulumu ve 400 ton muhtelif malzeme, TIR’lar ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı’na taşınarak Gazze halkına ulaştırılacak.

Van’dan yapılan 150 tonluk un yardımı da, Filistin’e Destek Platformu tarafından organize edildi. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada un torbalarının yüklendiği 6 TIR, Mersin Limanı’na uğurlandı. Platform Sözcüsü Mehmet Garip Cesur, Gazze halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirterek, Beşyol Meydanı’nda açtıkları çadırda topladıkları parayla 150 ton un temin ettiklerini ifade etti.

Bugün gerçekleşecek yürüyüş ve devam eden yardım operasyonları, Türkiye’nin Filistin’e olan destek ve yardımseverliğini gösteriyor. İnsanlık suçlarına karşı sessiz kalmayan, vicdanın sesi olan Türkiye, Filistin halkının yanında olduğunu bir kez daha gösteriyor. Gazze’ye ulaştırılan yardımların, bölgede yaşanan insani krizin hafifletilmesine ve halkın acil ihtiyaçlarının karşılanmasına önemli bir katkı sağlayacağı düşünülüyor. Türk Kızılay, İHH İnsani Yardım Vakfı ve diğer sivil toplum kuruluşları, Filistin’e yardım için yaptıkları çalışmalara devam ederken, Türk halkı da Filistinli kardeşlerine destek olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BUGÜN ON BİNLER İSTANBUL SOKAKLARINDA HAKLILIK MÜCADELESİ VERECEK!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin