1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hatay’da Konteynerlerde Haşere ve Sürüngen Korkusu

Hatay’da Konteynerlerde Haşere ve Sürüngen Korkusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği Hatay’da yaklaşık 219 bin kişi, konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor. Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte konteynerlerde haşere, sinek ve sürüngen sorunu ortaya çıktı. Kırsal alandaki konteyner ve çadırlarda sinek ve böcek sayısı artarken, burada yaşayanlar yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu öne sürdü.

Antakya ilçesinin Kuzeytepe Mahallesi’nde konteynerde yaşayan Sarıgül ailesi de haşere, sinek ve sürüngenler nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Depremde annesini kaybeden, engelli babası ve 3 erkek kardeşine bakan Cansel Sarıgül (22), “Depremde evimizi kaybettik. 3 kardeşim ve babamla ilk etapta bahçemizde, çadırda kalmaya başladık. Sonrasında konteyner ile çadırda kalmaya devam ediyorduk. Sıcakların başlaması ile çok sayıda yılan, fare, sürüngen hayvan ve sinek olmaya başladı. Kardeşlerimi sürekli sinekler ısırıyor, sürekli yaraları var. Yılanlar ve fareler sürekli etrafımızda dolaşıyor. Dün gece bir sesle uyandım, eşyaların arasında farelerin gezdiğini gördüm. Tedirginlik yaşıyoruz. Kardeşlerim çok korkuyor, gece boyu sürekli uykuları bölünüyor” şeklinde konuştu. Arda Sarıgül (12) ise “Kollarımda hep sinek yaraları var, çok kaşınıyorlar” dedi.

Antakya ilçesinde bir konteyner kentte yaşayan Ender Mahsenoğlu (29), “Sıcak nedeniyle larvalar arttı, bu da sineklerin çoğalmasına yol açtı. Pek çok noktada atık su birikmekte. Yeterince ilaçlama yapılmadığı için problemler artmaya devam ediyor” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gelecek hafta kapsamlı bir ilaçlama yapacakları belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hatay’da Konteynerlerde Haşere ve Sürüngen Korkusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin