1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Milli Savunma Bakanı Güler: Irak ile ortak harekat merkezi için adım atıldı!

Milli Savunma Bakanı Güler: Irak ile ortak harekat merkezi için adım atıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı Güler, Irak ile ortak bir harekat merkezi kurulması konusunda henüz detayların belirlenmediğini ancak ortak karar aldıklarını belirtti. Yaşar Güler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında TBMM’de düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güler, Irak ile yapılacak ortak çalışmaların detaylarının belirlenmesi için daha fazla çaba harcanacağını ve işbirliğinin sorumluluklarının netleşeceğini söyledi.

Soru üzerine, Yunanistan’ın başkenti Atina’da gerçekleşen Türkiye-Yunanistan Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı hakkında konuşan Bakan Güler, heyetin olumlu bir havada geçtiğini ve karşılıklı iyi niyetle yürütüldüğünü belirtti. ABD’den F-16 savaş uçaklarının alımına ilişkin soruya cevap veren Güler, konunun görüşülmekte olduğunu ve yakında detayların paylaşılacağını ifade etti.

Güler, Türkiye’nin ulusal savunma politikaları doğrultusunda yürütülen çalışmaların sürekli olduğunu ve ABD ile olan görüşmelerin de devam ettiğini vurguladı. Konuşmaların detaylarına ilişkin henüz net bir bilgi verilmese de işbirliğinin devam ettiği ve kararlılıkla çalışıldığı mesajı verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Savunma Bakanı Güler: Irak ile ortak harekat merkezi için adım atıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin