1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa Açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Ahmet Yıldırım, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle Tören Salonu’nda düzenlenen resepsiyonda konuşma yaptı. Yıldırım, yeni anayasa çalışmalarına değinerek, Meclis’te temsil edilen partilerle en kısa sürede bu çalışmalara başlayacaklarını ve temasları artırarak fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti. Yıldırım, “Grubu bulunan ve bulunmayan partilerin görüşlerini, STK’ların, üniversitelerin ve hukuk camiasının düşüncelerini alarak tüm fikir sahiplerinin sürece katkıda bulunmalarını sağlayacağız. Anayasa çalışmalarında birlik ve beraberliği sağlayacak, ayrışmaya neden olmayacak bir süreci tercih ederiz” şeklinde konuştu.

Yıldırım, anayasa değişikliklerine ilişkin bir soruya cevap verirken, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği bir yöntem izlenmelidir. Samimi çabalar sonucunda TBMM’de büyük bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılmasını ve referanduma gitmeksizin kabul edilmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Demir ile CHP Genel Başkanı Kanat’ın görüşmesine değinen Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanı, önümüzdeki hafta içinde muhtemelen CHP Genel Başkanı Kanat’ı kabul edecektir. Bu görüşme, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun, samimi bir şekilde gerçekleşecektir” dedi.

Yıldırım, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu ve 64 maddenin önemini vurgulayarak, bu maddelerin üzerinde durulmasının gerekliliğine işaret etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin