1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Ankara’da Göz Ağrısıyla Başvuran Hastanın Beyin Tümörü Operasyonla Alındı

Ankara’da Göz Ağrısıyla Başvuran Hastanın Beyin Tümörü Operasyonla Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da yaşayan Perihan Toprak, 2 ay önce sağ gözünde ağrı şikayetiyle hastaneye başvurdu. İlaç tedavisine başladı ancak rahatsızlığı geçmeyince 3 farklı hastaneye daha gitti. Teşhis konulamadığı için son olarak Etlik Şehir Hastanesi’ne gitti. Tetkikleri sonucunda beyninde göz sinirleri çevresinde tümör olduğu belirlendi. Toprak, operasyonla tümörün alındı ve sağlığına kavuştu. Şu anda kendisini iyi hissettiğini belirten Toprak, ameliyatın başarılı geçtiğini ve gözünde hafif bir ödem olduğunu söyledi.

Beyin cerrahı Uzman Dr. Hakan Yakupoğlu, hastanın kendilerine yaklaşık 2 hafta önce başvurduğunu aktardı. Hastanın sağ gözde görme kaybı şikayeti olduğunu ve yapılan incelemede göz siniri etrafında tümör bulunduğunu belirtti. Tümörün tamamı çıkarıldı ve hastanın görme gücü neredeyse tamamen düzeldi. Beyin tümörlerinin bulundukları yere göre farklı belirtiler verebileceğini, hastanın belirtileri görme yolları ile ilgili olduğunu ve bu tür durumlarda bir beyin cerrahisine başvurulması gerektiğini açıkladı.

Toprak, şikayetleri nedeniyle 4 farklı hastaneye gittiğini ancak teşhis konulamadığını belirtti. Beklenmedik bir durum olması nedeniyle Allah’a şükür ettiğini söyleyen Toprak, kötü huylu bir tümör olmadığını öğrendiğinde büyük bir rahatlama yaşadığını ifade etti. Geç kalınması durumunda risklerin artacağını ve gözünün alınabileceğini düşündüğünde korktuğunu anlattı.

Hastalığın beklenmedik bir şekilde tespit edilmesi ve başarılı bir operasyon geçirilmesi, Toprak için büyük bir sürpriz oldu. Doktorlarının aldığı tedbirler sayesinde sağlıklı bir şekilde iyileşen Toprak, yaşadığı süreci şansa bağladı. Toprak, sağlık problemleri yaşayan diğer insanlara, şüpheli durumlarda hemen uzman bir doktora başvurmaları konusunda uyarılarda bulundu. Turnörün tümünün alınması ve sağlığına kavuşması, Perihan Toprak için bir kurtuluş oldu. Sağlık sorunları karşısında erken müdahalede bulunmanın önemi bir kez daha vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Göz Ağrısıyla Başvuran Hastanın Beyin Tümörü Operasyonla Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin