1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sağlık Sektöründe Küresel Rekabet İçin AR-GE Destekleri

Sağlık Sektöründe Küresel Rekabet İçin AR-GE Destekleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki mali işbirliği çerçevesinde desteklenen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Rekabetçi Sektörler Programı’ kapsamında yer alan ‘Yaşam Bilimleri KOBİ’leri İçin Küresel Rekabetçiliğe Doğru Ar-Ge Destek Laboratuvarlarına Destek Projesi’ lansmanı, Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Kampüsünde düzenlendi. Lansmana Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile AB Komiseri Iliana Ivanova katıldı. Hem yerli hem de yabancı KOBİ’lerin hazır bulunduğu etkinlikte Kacır, sağlık sektörünün yenilikçi teknolojilerden en fazla etkilenen sektörlerin başında geldiğini vurgulayarak, sektörün küresel pazar büyüklüğünün 2027’de 10 trilyon dolara ulaşması öngörüldüğünü belirtti. Bu doğrultuda ülkenin yüksek teknoloji alanlarında rekabetçi ürün ve hizmet sunma kapasitesini geliştirmek için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Kacır ayrıca, 2022 yılında yürürlüğe aldıkları Akıllı Yaşam ve Sağlık Ürün ve Teknolojileri Yol Haritası ile sektörde yapılan analizler sonucunda ihtiyaçları ortaya koyduklarını dile getirdi. Sağlık sektöründe yerlileşme adımlarını hızlandırdıklarını ve geçtiğimiz yıl sadece bu alanda 404 yeni yatırım için teşvik belgesi düzenlediklerini ve 62 milyar liradan fazla yatırımı sağladıklarını belirtti.

Bakan Kacır, öncü firmaların bünyesinde yer alan 69 Ar-Ge merkezinde bin 700’den fazla araştırma projesinin yürütüldüğünü açıkladı. Teknoparklardaki 3 bin 700’e yakın teknoloji girişiminin sağlık teknolojileri alanındaki projelerinin desteklendiğini vurguladı. TÜBİTAK destek programları kapsamında sağlık sektöründeki çalışmalara öncelik verdiklerini belirterek, geçmiş 22 yılda sağlık alanında 9 bin 500’den fazla projeye ve 17 bine yakın kişiye toplam 41 milyar lira destek sağlandığını belirtti.

Yaşam bilimleri alanında öncü araştırmalar yapan bir ekip tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk ilaç adayının Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan onay alarak başarıyla geliştirildiğini söyleyen Bakan Kacır, bu başarının kendi kaynaklarımızla kanıtlanmış olmasının önemli olduğunu belirtti. Prof. Dr. Rana Sanyal ve ekibini tebrik ederek, Türkiye’nin teknoloji ekosisteminde sağlık alanında daha fazla başarı hikayesi yazılmasını beklediğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Sektöründe Küresel Rekabet İçin AR-GE Destekleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin