1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bölücü Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 147 Şüpheli Yakalandı

Bölücü Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 147 Şüpheli Yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı, BTÖ’ye yönelik gerçekleştirilen “Bozdoğan-30” operasyonlarında 147 örgüt üyesi şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakanın verdiği bilgilere göre, Jandarma ekipleri Adıyaman, Ağrı, Aydın, Burdur, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Kilis, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak, Tekirdağ ve Van’da operasyonlar düzenledi. Operasyonlar sonucunda şüphelilerin terör örgütü propagandası yapmak, örgüte üye olmak ve örgüte yardım etmek suçlarını işledikleri belirlendi.

Bu sırada Emniyet Müdürlükleri de İstanbul, Mersin, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Elazığ, İzmir, Kilis, Manisa, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da operasyonlar düzenledi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, bölücü terör örgütünün “Basın Yapılanması” içinde yer alan ve terör örgütü lehine haberler yapan sitelerde faaliyet gösteren şüphelileri tespit etti.

Operasyonlar sırasında yakalanan şüphelilerin nevruz etkinliklerinde propaganda yaptığı, ülkeye illegal yollarla geçiş yaptığı ve terör örgütü mensuplarına yardım ettiği belirlendi. Ayrıca, ruhsatsız silahlar, el bombaları ve dijital materyaller ele geçirildi.

İçişleri Bakanı, toplamda 19 ilde Jandarma ve 15 ilde Emniyetin düzenlediği operasyonlarda 147 örgüt üyesi şüphelinin yakalandığını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bölücü Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 147 Şüpheli Yakalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin