1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Şehit babası çay bahçesinde vatan için çalışıyor

Şehit babası çay bahçesinde vatan için çalışıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaraylı Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz, evliyken Suriye Afrin’de teröristlerin askeri araca tanksavarla düzenlediği hain saldırı sonucu şehit düştü. Şehit Sarılmaz’ın babası olan 60 yaşındaki Şenol Sarılmaz, şehitlik mertebesine yükselen bir diğer yakını olan Irak’ta çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sergen Güçlüer’in dayısıdır. Şenol Sarılmaz, kaymakamlık tarafından tahsis edilen çay bahçesinde hem geçimini sağlamakta hem de oğlunun vasiyetlerini yerine getirmektedir.

Ihlara beldesindeki Ihlara Vadisi girişinde bulunan çay bahçesinde işletmecilik yapan Şenol Sarılmaz, bayrak sevdalısı oğlu için mekanı Türk bayraklarıyla donatmaktadır. Sarılmaz, şehit oğlunun askerlik sürecinde öğrencilere burs verdiğini ve fakir ailelere yardım ettiğini öğrenmiştir. Baba Sarılmaz, çay bahçesi işletmesinden elde ettiği gelirin bir kısmını ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek için ayırmaktadır.

Baba Şenol Sarılmaz, şehit oğlunun bayrak sevdalısı olduğunu belirterek, “Oğlum keskin nişancıydı ve 3 Haziran 2021’de Suriye Afrin’de şehit oldu. 55 gün sonra da yeğenim Kuzey Irak’ta çatışmada şehit düştü. Oğlumun vasiyeti bayraktı ve ben de onun anısına her yeri bayrakla donatıyorum” demiştir.

Sarılmaz, önce inşaat sektöründe çalıştığını ve daha sonra çay bahçesi işletmeciliğine başladıklarını ifade etmiştir. Şenol Sarılmaz, şimdi burada çalışarak geçimlerini sağladıklarını ve çoluğu çocuğa ufak tefek katkılarda bulunduklarını belirtmiştir. Baba Sarılmaz’ın bir oğlu ve iki kızı ile torunları bulunmaktadır ve onlara yardımcı olmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şehit babası çay bahçesinde vatan için çalışıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin