1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tokat’ta trajik olay: Eski nişanlısını öldüren kadın adalet arıyor

Tokat’ta trajik olay: Eski nişanlısını öldüren kadın adalet arıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat ilinde, 2 Ağustos 2022 tarihinde eski nişanlısı tarafından öldürülen ve yanındaki kız arkadaşı yaralanan bir kadın, yargılandığı mahkeme tarafından ağır cezalarla cezalandırıldı. Eski nişanlısını öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası, kız arkadaşını öldürmeye teşebbüs suçundan 8 yıl 4 ay, hırsızlık suçundan 4 yıl 2 ay, ateşli silah bulundurma suçundan ise 10 ay hapis cezası aldı. Bu karara itiraz eden kadının avukatı, kararı temyize götürdü. Avukat, müvekkilinin süreç içinde şiddet ve tehditlere maruz kaldığını ve psikolojik sorunlar yaşadığını belirtti.

Avukat, müvekkilinin yaşadığı süreçte defalarca şiddet ve tehditlere maruz kaldığını ifade ederek Adli Tıp Kurumu’nun detaylı bir inceleme yapması gerektiğini savundu. Ayrıca, müvekkilinin intihar girişimlerinde bulunduğunu ve ruh sağlığıyla ilgili tedavi gördüğünü de dile getirdi.

Samsun Bölge Adliye Mahkemesi, dosyanın eksik incelemesi ve adil bir şekilde değerlendirilmemesi sonucu verilen cezanın hukuka uygun olmadığına karar verdi. Mahkeme, Fatma Güngör’ün kendini koruma amacı güttüğünü ve öldürme kastı olmadığını belirterek dosyanın yerel mahkemeye geri gönderilmesine karar verdi. Bu kararla birlikte Güngör, ilerleyen günlerde yeniden yargılanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tokat’ta trajik olay: Eski nişanlısını öldüren kadın adalet arıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin